İşte Işık Koşaner'in istifasındaki gerçek neden!



Bilindiği gibi dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanının Temmuz ayı sonundaki beklenmedik istifaları (emekliye ayrıldıkları açıklansa da) Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. JÖNTÜRK, bu istifaların asıl nedenini açıklıyor:

Ne AKP iktidarı ile anlaşmazlık ne de Balyoz, Ergenekon gibi konular...

Dört orgeneralin beklenmedik istifalarının arkasında asıl yatan neden Suriye.

JÖNTÜRK'ün edindiği bilgilere göre, o dönemde Esad karşıtlarının örgütlenmesi ve silahlandırılması ile ilgili çok gizli bir plan uygulamaya konulmuştu. Buna göre, bazı İslam ülkelerinden CIA  tarafından devşirilmiş 1500 kadar mücahit Türkiye'ye gelmiş ve Türkiye'de eğitime tutulmuşlardı.

Plana göre, mücahitler Kuzey Suriye'ye geçecek ve burada Suriye Müslüman Kardeşler ile birlikte Esad karşıtı isyanda rol alacaklardı. Bu operasyon için gereken silahlar da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanacak ve gereken eğitim de yine Türk ordusu tarafından verilecekti.

JÖNTÜRK'e konuyla ilgili bilgi veren bir kaynak, işte bu operasyona Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının karşı çıktığını (Özellikle mücahitler ve Müslüman Kardeşler bağlantıları nedeniyle), ancak ABD ve NATO tarafından operasyon için düğmeye basıldığını görüp istifa etmekten başka çare bulamadıklarını söyledi.

Aynı kaynak, paşaların, kendilerinin haberi olmadan bu tür bir operasyona başlanmasına ve buna TSK içinden bazı yüksek rütbeli subayların da destek vermesine çok içerlediklerini kaydetti.

JÖNTÜRK'ten aktarması...

NOT: CIA Başkanı David Petraeus'un o tarihlerde  ilk ziyaretini Türkiye'ye yapması ve Ahmet Davutoğlu'nun girişimiyle Suriyeli muhalf askerlerle görüşmesi bu açıdan çok manidar.

 

 

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!