Valerie Boyer'den süper frikikler!


Fransa Meclisi Genel Kurulu bir ayıba imza atarak sözde Ermeni  Soykırımı'nı inkâr edenin cezalandırılmasını öngören yasa teklifini kabul etti. Peki, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkileri kopma noktasına getiren bu tasarının mimarı Valerie Boyer kim? İşte JÖNTÜRK farkıyla ve de hiçbir yerde yayımlanmamış frikikleri eşliğinde muhafazakar milletvekili Boyer'in portresi: 


Valerie Boyer, 1962 yılında Fransa'nın Bourges kentinde doğdu. Babası Cezayir doğumlu Gabriel Boyer'di ve ticaretle uğraşıyordu. Valerie Boyer, kamu yönetimi ve İspanyolca eğitimi aldı. 1986 yılında evlendi. Evliliğinden üç çocuk sahibi olan Boyer, 1999 yılında eşinden boşandı (Eşinin terketmesi nedeniyle).


Politikaya 2001 yılında dönemin Marsilya Belediye Başkanı Jean-Claud Gaudin'in ekibine girerek başladı. Marsilya Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.


Valerie Boyer, 2007 yılında da Sarkozy'nin partisi Halk Hareketi Birliği'nden (UMP) milletvekili seçildi. 2008 yılında reklamlarda fotoşopla mankenlerin ince ve zayıf gösterilmesinin kadınların ruhsal sağlığını bozduğundan hareketle bu tür fotoğrafların yasaklanması isteğiyle bir yasa tasarısı hazırladı. Bu, Boyer'in uluslararası üne kavuşmasını sağladı.


Marsilya'da Ermeni cemaatiyle çok yakın ilişkiler kurdu. Nitekim bu yıl Ağustos ayında 3 milletvekili arkadaşıyla birlikte Ermenistan ve işgal altındaki Karabağ'da incelemelerde bulundu.


Katolokliğini ve muhafazakarlığını her fırsatta dile getiren Valerie Boyer, bilindiği gibi son olarak Ermeni tasarısıyla gündeme geldi.


İşte muhafazakar milletvekili Boyer'in yalnızca JÖNTÜRK'e ait frikik görüntüleri:




Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!