Terörist yuvası Türkiye!



BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün Adalet Bakanlığı bütçesi ile ilgili TBMM'de yaptığı konuşma ilginç bir durumu ortaya çıkardı. Türk adaletinin içler acısı durumunu ortaya koyan Kürkçü'nün konuşmasında verdiği rakamlara göre Türkiye, adeta bir terörist yuvasını andırıyor.

Konuşmasına Adalet Bakanlığı'nı eleştirerek başlayan Kürkçü "Adalet Bakanlığı çalıştıkça tutuklu sayısı artıyor. Son 10 yılda nüfus sadece %4 artarken cezaevi nüfusu %250 arttı" diyerek Bakanlık bütçesini reddetmeyi önerdi. Kürkçü'ye göre Bakanlık bütçesi reddedilirse suçlu sayısı da azalacak.

Kürkçü'nün bu açıklamalarına ek olarak Associated Press'in sunduğu verilere de baktığımızda ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Associated Press, tüm dünyada 11 Eylül saldırılarından sonra 35 bin terör tutuklusu olduğunu söylüyor. Bu terör tutuklularının 12 bini ise Türkiye'de bulunuyor.

Evet tam 12 bin! İnanması güç... Bu tutuklarının tamamı Türkiye'nin terör listesinde yer alan PKK, DHKP-C ya da El Kaide üyesi değil. Özel yetkili mahkemelerde yargılanan herkes terör suçlusu olarak görünüyor. Bu suçluların arasında öğrenciler, gazeteciler, milletvekilleri, askerler, yazarlar, belediye başkanları ve muhtarlar da yer alıyor.

Bu rakamlara baktığımızda Türkiye'de hemen hemen herkes potansiyel terörist olarak görünüyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!