Suriye saldırısına güney cephesi!


Suriye için çanların çaldığını müteakip kereler dile getirdik. Türkiye merkezli (İncirlik, İskenderun) hareketliliğin Ürdün-Suriye sınırına sıçradığı ve Ürdün'ün kuzeyindeki Mafrak (Haritada kırmızı işaretli bölge) kenti yakınlarına çok sayıda NATO askerinin konuşlandırıldığı öğrenildi. İşte JÖNTÜRK farkıyla detaylar:

Edinilen bilgilere göre, Suriye'ye 10 km uzaklıktaki Mafrak kenti yakınlarında son iki gündür olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. JÖNTÜRK'e bilgi veren kaynaklar, Suriye'ye olası bir saldırı için kente çok sayıda NATO askerinin konuşlandırıldığını bildiriyorlar.

Aynı kaynaklar, Mafrak'tan yola çıkan asker ve silah yüklü askeri araçların son 24 saat içinde Ürdün'ün Suriye sınırındaki Albaej (Sınıra 5 km), Zubeydiah köyleri ile Sarhan barajı çevresindeki alanlara gönderildiğini belirtiyorlar.

Yine JÖNTÜRK'ün New York'taki merkezine ulaşan haberlere göre, ABD medyasının elinde de sözkonusu bilgiler bulunuyor, ancak bu konuda  her nedense editoryal sansür uygulanıyor.

Görünen o ki, Suriye'ye olası bir saldırı için gün sayılıyor ve de saldırının kuzey cephesi Türkiye, güney cephesi ise Ürdün olacak.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!