Rusya'dan NATO'ya çok sert savaş tehdidi!



NATO, genişleme kapsamında Gürcistan'ı organizasyona dahil etmeyi planlıyor. Bu duruma sert tepki gösteren Rusya, Gürcistan'ın NATO'ya üyeliğinin kabul edilemez olduğunu, üyeliği savaş nedeni sayacağını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, "Gürcü hükümetini 2008 yılındaki gibi kumar oynamaya itilmemeli" diyerek NATO Dışişleri Bakanları'nı uyardı.

NATO, Gürcistan'ın üyeliğine sıcak bakmasına rağmen bazı çekincelerini de dile getirmeden edemiyor. Gürcistan'ı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya ile işbirliği yapmaya çağıran NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, "Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili sorunların yalnız diyalog ve işbirliği yoluyla çözülmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Gürcistan'ın NATO'ya üyeliğine de yeşil ışık yakan Rasmussen konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Gürcistan, NATO'ya entegrasyon yolunda başarılı reformlar gerçekleştirse de bunlar üyelik için yeterli değil. Gürcistan'ın hala birçok alanda düzenlemeler yapması gerekiyor. Bu nedenle de Gürcistan'ın ne zaman NATO'ya gireceğini söylemek mümkün değil. Bu Gürcistan'ın ilerleyeceği hıza bağlıdır."

Rusya böylece İran saldırısına karşı ABD ve İsrail'e, NATO'nun son açıklamaları sonrası ise Gürcistan'a savaş tehdidi savurmuş oldu.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!