İşte Erdoğan'ın "Savaşa hazır olun!" talimatının detayları



AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın YAŞ toplantısında "Savaşa hazır olun!" talimatının detayları ortaya çıktı. Türkiye'nin uzun süredir yaptırım uygulanan Suriye'ye saldırı düzenlemeye hazırlandığı, ABD ve İsrail'in de bu saldırıya destek vereceği öğrenildi.

Erdoğan'ın YAŞ’ta TSK’ya “Harbe hazırlanın ve gerekli ihtiyaçları bildirin!” şeklindeki talimatının ardından TSK hazırlıklara başladı. Suriye sınırına zırhlı araç yığınağı yapmaya başladı. Suriye ise 5'i kimyasal başlıklı Scout D füzesi olmak üzere 21 füzesini sınırda konuşlandırdı.

ABD olası bir Suriye saldırısına karşı Ürdün'ü korumak ve Suriye'yi güneyden de sıkıştırmak için Irak'tan çekilen özel birliklerini Ürdün-Suriye sınırında konuşlandırmaya devam ediyor. İsrail ordusundaki askerlere ise sınır ötesi operasyona hazır olunması çağrısı yapıldı.

Bütün bu gelişmeleri değerlendirdiğimizde Beşşar Esad yönetimini devirmekte kararlı olan ABD'nin, Suriye'ye saldırı için son hazırlıkları yaptığı anlaşılıyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın "Esad yönetiminin sona ermesine sadece haftalar kaldı" şeklindeki açıklaması da saldırının zamanını yaklaşık olarak bildiriyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!