İsrail'in niyetini turizm kampanyası açık etti!


Aylardır Türkiye'nin iki komşu ülkesi Suriye ve İran halkı, savaş çıktı çıkacak gerginliği ile yaşıyor. Jöntürk'ün gözünden kaçmayan bir detay ise bölgedeki gerilimin sadece iki ülke ile sınırlı kalmayacağını Filistin'e de sıçrayacağını ortaya çıkardı. İngiliz gazetelerinde yer alan reklam kampanyasındaki harita, İsrail'in bir sonraki hedefini ve yeni İsrail haritasını gözler önüne seriyor.



Suriye ve İran'a saldırı için ABD ve NATO'yu ikna çalışmalarını sürdüren İsrail'in, iki ülkeden sonra Filistin'e saldıracağını gösteren planlar bir turizm haritasında ortaya çıktı. İngiliz gazetelerindeki üç sayfalık turizm ilanında yer alan haritaya göre işgal altındaki Batı Şeria, "Judea" ve "Samaria" isimleri ile yer alıyor. Gazze Şeridi ve Suriye'nin Golan Tepeleri ise belirsiz bir çizgi ile tasvir ediliyor.

Haritada Filistinlilerin yaşadığı bölgeler de tamamen İsrail toprağı olarak gösteriliyor. Bölge "Yahudi Temalar" ve "Hristiyan Temalar" olarak ikiye ayrılmış, "Müslüman Temalar"dan hiç bahsedilmemiş.

Bütün bu gelişmelere paralel olarak tarih boyunca Kudüs'ü işgal ve kontrol etmek için stratejik öneme sahip olan Scopus Dağı'nda İsrail'in başlattığı çalışmalar da Filistin saldırısının ön hazırlığı olarak gösteriliyor. Bütün Kudüs'ü tepeden gören ve Haçlı savaşlarından bu yana üs gibi kullanılan Scopus Dağı'ndaki park projesinin, dağın üs olarak kullanılmasına kamufle amacı taşıdığı söyleniyor.

İşte turizm kampanyasının web sitesinde daha geniş bir şekilde ele alınan yeni İsrail haritası:

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!