İran, avladığı ABD casus uçağına fiyat biçti!


ABD'ye ait insansız casus uçağını (İCS) tam anlamıyla tereyağından kıl çeker gibi  ele geçiren İran'ın, Rusya ve Çin'den uçağı incelemelerine karşılık nükleer silah yardımı ve başka silah sistemleri talep ettiği öğrenildi. Çin bu teklife sıcak yaklaşırken, Rusya'nın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. İşte detaylar:

Bilindiği üzre geçen hafta İran,ABD'ye ait RQ-170 tipi son teknoloji ile donatılmış insansız casus uçağını yere indirmeyi başarmıştı.  "Hayalet uçak" olarak bilinen Rq-170'lerin radarlar tarafından hiçbir biçimde algılanmadıklarına inanılıyordu.

Peki nasıl olmuştu da İran bu uçağı kazasız belasız ele geçirmişti?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Phs26tL8-Dk[/youtube]


JÖNTÜRK'ün edindiği bilgilere göre, İran, Rusya'dan aldığı elektronik muharebe sistemi sayesinde uçağı,  yönetildiği merkezin kontrolünden çıkarıp avladı.

Uçak şu anda İran'ın elinde ve ABD'nin tüm ısrarlarına rağmen İran, İCS'yi geri vermeye niyetli değil.

Bu arada Rusya ve Çin'in de uçağı incelemek için İran yönetimi nezdinde girişimlerde bulundukları biliniyor.

...Ve de İran elindeki uçağa ilişkin bilgileri koz olarak kullanmayı planlıyor.

İran'ın bu çerçevede Rusya'nın daha önce satmayı redettiği S-300PMU1 hava savunma sistemi ve uranyım zenginleştirilmesine katkı karşılığında İCU'ya ilişkin bilgileri Rusya ve/veya Çin'le paylaşabileceği bildiriliyor.

Çin'in özellikle nükleer silah teknolojisi konusunda İran'a destek verebileceği belirtilirken, Rusya'nın nasıl bir yol izleyeceği "henüz" bilinmiyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!