Halkın Mücahitleri'ne sınır dışı!


Irak'ın İran Büyükelçisi Muhammed Mecid El-Şeyh, Irak'ın Diyala kenti yakınlarında kurdukları kampta bulunan Halkın Mücahitleri Örgütü'ne mensup 900 kişinin ülkeden sınır dışı edileceğini söyledi. El-Şeyh bu kişileri Azerbaycan ve ismini açıklamadığı bazı ülkelerin almayı kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler'in itirazına rağmen bu kararın geri dönüşünün olmadığını söyleyen elçi, örgüte bu yardım eden devletleri de "Zamanında bu örgüte yardım eden ülkeler ne yazık ki sınır dışı kararından sonra örgüt üyelerini ülkelerine almayı istemediler" diyerek suçladı.

İran-Irak sınırındaki Eşref Kampı'nda 3.500 militanı bulunan Halkın Mücahitleri Örgütü, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'e yakınlığı ile biliniyor. Örgüt, 1991 yılında binlerce Iraklı Kürdün öldürülmesi ile sonuçlanan ayaklanmanın bastırılmasında Saddam Hüseyin'e yardım etmişti. Halkın Mücahitleri Örgütü sadece ABD, İran, Irak ve Kanada'nın terör listesinde yer alıyor.

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler kararı protesto ederken, Irak Büyükelçisi, örgüte destek veren ülkelerle sorunları olmadığını söyledi.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!