Ergenekon soruşturmasına duyulan güven azalıyor


AKP hükümetinin temiz eller operasyonu olarak tanıttığı ve asker, akademisyen, gazeteci, belediye başkanları gibi birçok kesimden isimlerin yargılandığı Ergenekon davasına duyulan güven azalıyor. ABD'li araştırma şirketi Infacto'nun verilerine göre Türk halkı artık Ergenekon'un doğru bir dava olduğuna inanmıyor.



Araştırmanın gösterdiğine göre ilk başlarda halkın da desteğini alan Ergenekon soruşturmasının, muhalefeti susturma operasyonuna dönüştüğünü düşünenlerin sayısı artıyor. Verilere göre Ergenekon soruşturmasının gidişatından memnun olanların sayısı 1 yıl içinde yüzde 53'ten yüzde 40'a düştü.

Ergenekon tutuklamalarının haklı olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 37’den yüzde 30’a düşmüş. AKP hükümetine muhalif saygın isimlerin göz altına alınması, belgelerde yapılan oynamalar, insanların uzun süre tutuklu kalması gibi nedenler Ergenekon soruşturmasına duyulan güvenin azalmasına neden olarak gösteriliyor.

Son seçimlerden oldukça güçlü çıkan AKP iktidarını rahatsız edecek olan bu kamuoyu yoklamasına göre hükümetin ülkedeki demokratik muhalefeti kısıtlamak istediğini düşünenlerin oranı yüzde 40'ı buluyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!