Erdoğan Gül'ü şikeledi!


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Pazar günü önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Gül, Başbakan Erdoğan’ı, geçirdiği operasyon nedeniyle bir süredir kaldığı Kısıklı’daki evinde ziyaret etti. Gül ziyareti eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte gerçekleştirdi ve  1.5 saat evde kaldı.

İkili baş başa Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olan ‘şike konusu’nu görüştüler.

...Ve görüşmeden bir gün sonra yapılan açıklamalar, Erdoğan'ın Gül'ü şike yasası konusunda ikna ettiğini ortaya koydu.

Gül ise yasa kendisine aynen geri gelirse, “inceleyeceğini” ve yetkisi dahilinde olarak Anayasa Mahkemesi’ne gönderebileceğini ima etmişti.

Cumhurbaşkanı Gül, dün basına yaptığı açıklamalarda şike yasasının Anayasa ile ilgili bir konu olmadığını, Meclis'in ceza siyasetini takdir etmesiyle ilgili bir konu olduğunu söyledi ve 'Anayasa'ya göre bundan sonra ne yapacağım bellidir.' dedi.

Gül, 'Ben veto gerekçemde söylemiştim, ceza siyasetini Meclis belirler. Geri gönderirken 'bir daha gözden geçirin' demiştim ama Meclis de buna ihtiyaç duymadı, ceza siyasetini böyle belirledi. Benim de Anayasa'ya göre yapacağım bellidir. Bir Anayasal konu değil, Meclisin ceza siyasetini takdir etmesiyle ilgili bir konu.' şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi Başbakan Erdoğan, Gül’ün veto ettiği tartışmalı şike yasasının Meclis’ten yeniden geçirilip, Çankaya’ya aynen iadesi talimatını vermişti. Ancak Gül’ün rencide edilmemesi gereğini de talimata eklemişti.

Cumhurbaşkanı’nın veto yedikten sonra, Meclis'ten aynen Çankaya’ya geri gönderilen yasaları tekrar iade yetkisi bulunmuyor. Yasa gereği bunları onaylamak zorunda. Ancak isterse iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne gönderebiliyor.

Fethullah Hoca cemaatine yakın medya ısrarla Gül’e yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi çağrısı yapıyor ve Erdoğan’ı şiddetle eleştiriyor

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!