Dünya Kupası evlerinden etti!



Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası hazırlıkları başladı. Kupanın tanıtım videosunda ülkenin geniş plajları ve doğal güzellikleri gösterilirken birçok kişinin Dünya Kupası nedeniyle evsiz bırakıldığı gerçeği saklanıyor. 2 binden fazla kişinin tahliye edildiği kentler organizasyona hazır edilmeye çalışılıyor.

 "Brezilya sizi çağırıyor" sloganı ile yürütülen Dünya Kupası kampanyasının, ülkede yaşayan vatandaşlar için tam bir kabus olduğu ortaya çıktı. Stadyum ve otel inşa etmek için evlerinden koparılan Brezilyalılar duruma tepkili. Tam 170 bin insanın barınma haklarına saldırı olacağı düşünülen Dünya Kupası hazırlıklarının kanuna aykırı olduğu söyleniyor.

Araştırmacılar, şimdiye kadar 2092 kişinin evlerinden tahliye edildiğini ve gelecekte bu rakamın çok daha artacağını söylüyor. Halk için yapılması planlanana doğal alanların iptal edildiği, bunun yerine yeni stadyumlar ve oteller inşa edildiği belirtiliyor. Bu durumun organizasyon boyunca büyük sıkıntıya yol açacağının altı çiziliyor.

Aralık başlarında boşaltılan Belo Horizonte, Curitiba, Fortaleza, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro ve Sao Paulo şehirlerinin sakinleri, organizasyon boyunca ülke için büyük tehdit oluşturuyor. Yapılan uygulama dolayısıyla oldukça kızgın olan halk, organizasyonu protesto etmeye hazırlanıyor.

İnsanların, 40 yılı aşkın bir süredir yaşadıkları evlerinden gerekçe gösterilmeden uzaklaştırıldıklarını söyleyen toplum lideri Oswaldo Ribeiro "Bu ileride büyük sorunlara neden olacaktır. Zaten zor koşullarda yaşayan Brezilya halkı, böyle bir uygulamayı kolay kolay affedecek gibi görünmüyor" açıklamasını yapıyor.

 

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!