Yeni "babalar" operasyonu!



Pentagon'un narkotikle mücadele şubesi CNTPO, uyuşturucu ile mücadelede yeni bir program hazırlıyor. Uyuşturucu ile mücadeleyi dünya çapına taşıyacak programa göre yabancı ülkelerle kontra-narkotizm anlaşmaları yapılacak. Uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğu Türkiye'yi de kapsayan sisteme büyük miktarda ödenek ayrıldığı öğrenildi.

CNTPO yüksek fiyatlı sözleşmelerle dış ülkelerde kontra-narkotik timleri kuracak. Anlaşmaların ülkelerin kuvvet güçleri ile şahıslarla yapılacağı biliniyor. Gelecek yıl yaz aylarında nakit anlaşmalarla başlayacak olan programda lojistik ve operasyonlar için ayrılan para 950 milyon dolar. Eğitime 975 milyon, bilgiye 875 milyon ve program desteği ise 240 milyon dolarlık bütçeler ayrıldı.

Büyük paraların döndüğü programa Türkiye de dahil edilecek. Ancak Türkiye'de bu operasyonları kimlerin yöneteceği henüz belli değil. Pentagon'da oldukça etkili olan CNTPO'nun operasyonuna dahil olmak için Türkiye'de yakın zamanda büyük olaylar patlak verebilir. Yeni mafya liderlerinin yaratılacağı bu operasyon, son dönemde sessizliğe bürünmüş yeraltı dünyasının tekrar hortlamasını sağlayabilir.

Comments

  1. [...] Pentagon’un uyuşturucu ticaretini önlemek için hazırladığı son projeyi anlatan şu haberimizle birlikte değerlendirmeniz ricasıyla…. Benzer Yazılar:Irak’tan Türkiye’ye [...]

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!