Topkapı Sarayı'na silahlı saldırı!



Sultanahmet bu sabah silah sesleriyle irkildi. Libya uyruklu olduğu belirtilen bir kişi elinde tüfek, omzunda fişek, sırtında çanta ile Sultanahmet'te bulunan Topkapı Sarayı'na saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 1 asker 2 kişi yaralanırken, saldırgan ölü olarak ele geçirildi.

Görgü tanıkları saldırganın "Allahu Ekber" diyerek çevreye rast gele ateş açtığını, daha sonra ise sarayın içine girerek asker ve güvenlik görevlilerini hedef aldığını belirtiyor. Saldırganın Suriyeli olduğu iddiası gündeme gelirken İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu "Kişisel bir olay. Saldırganın Suriyeli olduğuna dair bilgi yok. Daha sonra açıklama yapacağız" diyerek iddiaları yalanladı.

Operasyonu yürüten İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise "Saldırganın yabancı uyruklu olduğu tahmin ediliyor, etkisiz hale getirilmiştir. İki yaralı var" açıklamasını yaptı. Görgü tanıkları saldırganın Arapça "Ben Suriyeliyim" diye bağırdığını söylüyor.

Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama sonrası saldırganın Suriyeli değil Libyalı olduğu ortaya çıktı. Ancak saldırganın bölgeye Suriye plakalı bir otomobille geldiği bildirildi.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!