Suriye saldırısının komuta merkezi İskenderun!



Birleşmiş Milletler'in Suriye raporu ve Arap Birliği'nin aldığı yaptırım kararı nedeniyle köşeye sıkışan Beşşar Esad için zaman daralıyor. Suriye'ye saldırı için son hazırlıklar yapılırken ABD, Fransa, Kanada, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'nin katılacağı operasyonun komuta merkezinin İskenderun olmasına karar verildi.

Uzun süredir Suriye'deki ayaklanmaya müdahale etmeyen NATO güçleri, Birleşmiş Milletler'in raporundan sonra harekete geçti. Raporda "İnsanlık suçu işleniyor" tespitini operasyona bahane edecek olan NATO güçlerine Basra Körfezi ülkeleri de destek verecek. İran ve Rusya'nın misilleme tehdidinin NATO desteği ile kırılması planlanıyor.

NATO ve Basra Körfezi ülkeleri subaylarının komuta merkezi olarak belirlenen İskenderun'a gelmeye başladıkları belirtilirken Suriye'ye karadan ve havadan müdahale edilmesi için son hazırlıkların yapıldığı söyleniyor. Böyle bir müdahaleye izin vermeyeceğini duyuran Rusya'nın en uç batısındaki yeni erken uyarı füze sisteminin aktif hale getirmesi de gelişmeleri doğruluyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!