Nükleer savaşı Türkiye başlatabilir!



Türkiye'de bulunan ABD'ye ait B61 tipi nükleer bombaların kullanılabilir hale getirilmesi düşünülüyor. Türk savaş uçaklarının bombaları kullanacak kapasitede olmaması nedeniyle bu güne kadar sorun teşkil etmeyen bombalar, ABD'nin Türkiye'ye vereceği yeni uçaklarla kullanılabilir hale getirilecek.

Türkiye'nin elinde 50 tanesi İncirlik üssünde bulunan 60-70 civarında nükleer bomba bulunuyor. Ancak hem İncirlik'teki ABD uçaklarında hem de Türk Hava Kuvvetleri'nde bu bombaları atacak kapasitede uçak bulunmuyor. Türkiye'nin 2015 yılında ABD'den alacağı 100 taarruz uçağı bu bombaları atma kapasitesine sahip olacak.

Bu gelişme Türkiye'nin ABD'nin başlatacağı bir nükleer saldırının tetikçisi olabileceği anlamına geliyor. Çünkü Türkiye, ABD'nin bölgede gerilim yaşadığı Rusya ve İran'a komşu... Avrupa'da da nükleer bombaları bulunan ABD, Türkiye sayesinde Rusya'yı, İsrail sayesinde ise İran'ı iki taraftan kuşatmış olacak.

ABD'nin Soğuk Savaş döneminde yürüttüğü nükleer tehdidi yeniden başlatacak bu gelişme karşısında Rusya ve İran'ın nasıl tavır alacağı merak ediliyor. Ekim ayında Rusya'nın nükleer füze denemeleri yapması, Moskova yönetiminin tavrının sert olacağını gösteriyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!