Neo-Nazi cinayetinde MİT ajanı kuşkusu!


Almanya Neo Nazi katiller araştırması sürerken her gün yeni bir şok yaşıyor. Ortaya çıkan yeni bilgi ve belgeler Alman kamuoyunu derinden sarsıyor. Ancak bu kez ortaya çıkan bir belge Türkiye'yi de sarsacak. Çünkü bu belge MİT ajanı olduğu öne sürülen Mevlut K.'nın da olayların içinde olduğunu gösteriyor.

Almanya'da o sırada ortaya çıkarılan Sauerland İslamcı terör grubunda 'kilit adam' olarak görev yapan Mevlut K.'nın MİT'in adamı olduğu ve CIA ve BND'nin bilgisi dahilinde faaliyetini sürdürdüğü öne sürülmüştü.

Sauerland İslamcı terör grubunun Almanya'daki 4 elemanı (2 Alman ve 2 Türk) Almanya'da yakalanmış ve mahkum edilmişti. Ancak 'hücrenin başı' Türk kökenli Mevlut K. ele geçirilememişti. Daha sonra Özbekistan'da İslami Cihad'a bağlı olarak kurulduğu öne sürülen Sauerland Grubu'nun CIA-BND ve MİT'ir ortaklaşa rol aldığı düzmece bir komplo senaryosu olduğu iddiaları da ortaya atılmıştı.

Yakalanan bomba ve fünyelerle birlikte Sauerland İslamcı terör grubunun Almanya'daki ABD askeri üslerini bombalayacağı öne sürülmüştü.

Mevlut K.'nın Türkiye'de olduğu da iddia edilmiş, ancak yakalanamıştı. O sırada Mevlut K.'nın babasının Türkiye'de üstü düzey bir MİT mensubu olduğu iddiası da ortaya atılmıştı. Mevlut K. ortaya çıkarsa, belki Almanya'daki Neo Nazi polis cinayeti de aydınlanır. Çünkü Mevlut k. orada görgü tanığı konumunda.

Şimdi ortaya çıkan bir belge Alman derin devletini "daha derin" bir kuşku altına sokuyor. Bu kez Alman istihbarat servislerinin bir ucu "İslamcı terör hücresi"ne, diğer ucu "Neo Nazi katiller hücresi"ne ulaşan ilişkileri ortaya çıkıyor.

Bütün bu ilişkilerin artık ortaya çıkması gerekiyor.

Yeni çıkan belge

Stern dergisinde bugün yayınlanan bir belge tüm bu sorulara yeni sorular ekliyor.

Stern dergisinin bugün (Perşembe 01.12.2011) yayınladığı bir belge, Neo Nazi çetenin 25 Nisan 2007’de Alman kadın polis Michele Kieswetter’i (22) öldürdüğü sırada Alman Anayasa Koruma Örgütü’nün iki ajanının da olay yerinde olduğunu ve cinayete karıştığını ortaya koyuyor.

Belge o sırada bölgede bir izlemede görevli olan iki Amerikan ajanının yazdığı bir rapor. Ajanlar Defense Intelligence Agency –DIA, Amerikan Askeri İstihbarat Örgütü’ne bağlı olarak çalışan iki Amerikalı.

Bu iki Amerikalı ajan, Alman Anayasa Koruma Örgütü’ne bağlı iki Alman ajanla birlikte bir İslamcı terör örgütünü izliyorlar. Bu gruba özel ajan grubu “SIT Stuttgart” adını taşıyor.

Bu grubun izlediği kişi daha sonra İslamcı terör hücresi faaliyeti çerçevesinde yakalanacak olan Türk kökenli İslamcı Mevlut K. Kısaca Sauerland Hücresi diye bilinen bu İslamcı grup daha sonra ele geçirildi.

2 ABD’li ve 2 Alman ajan “Contact” dedikleri ve takip ettikleri Mevlut K.’yı  Heilbronn’daki bir bankada 2.5 milyon ödeme yaparken izliyorlar.

Daha sonra izlenen kişiler (Yani Mevlut K. ve yanındaki kişi) bankadan çıkarak Heilbronn’da Theresienwiese denilen yere gidiyorlar. Alman kadın polis Michele Kiesewetter Neo Naziler tarafından işte burada öldürülüyor.

Cinayet sırasında 'izlenen contact person' Mevlut K.'da orada. İstihbarat servisleri sözlüğünde "Contact" teriminin "bağlantı elemanı" (içerdeki ajan) anlamına kullanıldığını da kaydetmeden geçmeyelim.

Bu olay sırasında meydana gelen silahlı çatışmayı iki Amerikalı ajan o tarihte rapor ediyorlar.

Amerikalı ajanların “çok çok gizli” raporunda aynen şu ifadeler yeralıyor:

„SHOOTING INCIDENT INVOLVING BW OPS OFFICER WITH RIGHT WING OPERATIVES AND REGULAR POLICE PATROL ON THE SCENE“.

Bu raporda Türkçe ifadeyle “BW- Baden Württemberg’li Alman izleme ajanlarının, sağ kanat eylemcileri ile devriye görevi yapan polis arasındaki çatışmaya karıştığı” kaydediliyor.

Amerikalı ajanların çok gizli belgede yazdığı bu satırlar Alman Neo Nazi çetesine ilişkin bir dizi yeni soruyu gündeme getiriyor.

Bu sorular şöyle sıralanıyor:

-2007’de Alman kadın polis öldürüldüğü zaman, Alman polisi aşırı sağcı ve Neo Nazi katillerden hiç şüphelenmemiş ve bu konuda en küçük bir araştırma ve soruşturma yapılmamıştı.

Peki Amerikan ajanları olaya karışan kişilerin aşırı sağcı olduğunu o sırada nasıl anlamıştı?

-Amerikalı ajanlarla birlikte izleme grubunda görev alan iki Alman ajan kimdi? Baden Württemberg veya Bavyera Anayasa Koruma Örgütü’ne bağlı olan bu ajanlar, kendilerinin de karıştığı bu olayı neden rapor etmediler?

-Yoksa bu ajanlar raporda muğlak ifade edildiği gibi kadın polisin öldüğü çatışmaya karışıp taraf mı oldular?

-Bu Neo Nazi cinayet olayının ve Zwickau Nazi Triosu’nun, İslamcı terör örgütü Sauerland grubu ile bağlantısı ne?

-Bütün bu sorular Almanya’yı aydınlatılması gereken karanlık ve karışık bir Neo Nazi cinayetler bilmecesi ile yüzyüze bırakıyor.

-Bütün bu karışık işler içinde Alman Anayasa Koruma Örgütü’nün rolü, payı ve sorumluluğu ise giderek ön plana çıkıyor.

Türkiye bağlantılı sorular: Mevlut.K kim?

Olayda Türkiye'yi ve Türkleri ilgilendiren daha karışık bir durum ortaya çıkıyor.

Çünkü 2 ABD'li ve 2 Alman ajanın Heilbronn'da takip ettiği kişi Türk kökenli İslamcı Mevlut K.

Peki Mevlut K. kim?

2007'de Almanya'da yakalanan ve ABD üslerine bombalı saldırı düzenleyeceği öne sürülen İslamcı terör grubu Sauerland hücresinin başı.

Daha sonra dava sürecinde Mevlut K.'nın Türkiye'de MİT tarafından görevlendirildiği ve CIA, BND ve MİT'in de işin içinde olduğu karışık bir İslamcı terör organizasyonunun koordinasyon elemanı olduğu öne sürülmüştü.

Terör örgütünün Almanya'da ele geçirilen 2 Alman ve 2 Türk üyesi yakalanıp mahkum olurken, Mevlut K. kırmızı bültenle aranmasına rağmen ele geçirilememişti. Mevlut K.'nın Türkiye'de olduğu öne sürülmüştü.

Şimdi Stern'de yayınlanan belgeyle birlikte Mevlut K.'nın o sırada ABD ve Alman ajanları tarafından "Contact" kişi (Bağlantı elemanı?) olarak izlendiği ortaya çıkıyor.

Daha da ilginci aynı Mevlut K.'nın daha sonra Alman kadın polisin öldürüldüğü Theresenwiese'ye gitmesi.

Böylece Mevlut K.'nın da Neo Nazilerin kadın polisi öldürdüğü çatışma sırasında orada olduğu ortaya çıkıyor.

Ancak bu aynı zamanda MİT ajanı olduğu öne sürülen Mevlut K'nın Neo Nazi terör hücresi ile bağlantısını ve 'bomba ticaretini' de gündeme getiriyor.

Çünkü gerek Neo Nazi çetesi, gerek Mevlut K.'nın İslami terör hücresi o sırada yoğun olarak bomba yapımı ve özellikle patlama fünyelerinin tedarik edilmesi ile uğraşıyorlardı.

ABD ve Alman ajanları, Mevlut K.'nın bankadaki işlemlerini izlemesi de, bu bomba ve fünye ticaretindeki ödemelerle ilgiliydi.

Bütün bu ilişkiler şimdi işin içine MİT ve Türk istihbaratının da karıştığı daha derin ve karanlık senaryolara işaret ediyor.

Alman Anayasa Örgütü'nün hem İslami bomba hücrelerini, hem Neo Nazi cinayet hücrelerini uzaktan yönlendirip yönlendirmediği ise henüz bilinmiyor.

Olayda şimdi ortaya çıktığı gibi CIA ve Amerikan askeri istihbaratının rolü de sorgulanıyor.

Yoksa Neo Nazi cinayetlerin içinde gerçekten uluslararası bir "Ergenekon" boyutu mu var?

Tüm bu sorular yanıt bekliyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!