İşte Suriye gerçeği!



Bugün ABD ve İsrail'in hedefi haline gelen Suriye'nin bugün yaşadığı durum ile ilgili planların 1920'li yıllarda yapıldığı, çalışmaların ise 1980'li yıllarda başladığı öğrenildi. Gizli servisler tarafından 30 yılı aşkın bir süredir beslenen silahlı güçler, beklenen ortamın oluşmasıyla Suriye'yi iç savaşa sürüklemek içi harekete geçti.

Suriye'nin bugün geldiği noktanın planları çok eskiye dayanıyor. 1920'li yıllarda Siyonist düşünür Vladimir Jabotinsky, kabile ve klanlardan oluşan büyük Ortadoğu ülkelerinin kırılgan bir yapıya sahip olduğunu söylemişti. Birçok etnik yapıyı bünyesinde barındıran bu ülkelerin keskin bir darbeyle paramparça olacaklarını da söyleyen Jabotinsky, böylece bölgedeki su ve petrol kaynaklarını eline geçiren İsrail'in Ortadoğu'daki en güçlü devlet olacağını da sözlerine ekliyor.

Bu düşünceden yola çıkarak çalışmalara başlayan CIA, MI6, Mossad, bir yıl önce isyancı grupları Lübnan'da silahlandırmaya ve eğitmeye başlayan bu gizli servisler, maddi kaynağı ise 1980 yılında ABD Kongresi'nde onaylanan yasa ile sağlıyorlardı. Bu yasa Suriye'nin İsrail karşıtı olduğu ve Filistin'e destek verdiği düşünüldüğü için çıkarılmıştı.

Alevi olan Esad'a karşı kışkırtılan Sünni isyancıların saldırılarının Lübnan sınırında yoğunlaşması da bilgileri doğruluyor. İsyanların henüz Suriye'nin büyük şehirlerine sıçramamasının nedeni ise ülkedeki zengin Sünni tüccarların hala Esad'ı destekliyor olması. Ancak bu tüccarları da ekonomik olarak zor günler bekliyor ve ilerleyen zamanlarda nasıl bir tavır alacakları tam bilinmiyor.

Suriye'de yaşanacak devrim değişikliği ile büyük bir su problemi ile karşı karşıya olduğu bilinen İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki su kaynaklarının tek hakimi olması amaçlanıyor. Ayrıca İsrail'in büyük tehdit olarak gördüğü İran kuşatılmış olacak.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!