Gog ve Magog savaşı başlıyor mu?



İncil'de kıyamet alameti olarak gösterilen Gog ve Magog arasında olacağı söylenen savaş Kuran'da da Ye'cüc ile Me'cüc'ün savaşı olarak geçiyor. Tevrat da ise aynı savaş peygamber Ezekiel'in konuşması sırasında değiniliyor. Son günlerde İran ile İsrail arasında tırmanan gerginlik, kutsal kitaplarda olacağı söylenen bu savaşa çok benziyor.

Kutsal kitaplarda yer alan savaşlar kıyametin alameti olarak gösteriliyor. Bu savaş sonunda Müslümanlarca kıyamet kopmuş olacak, Hristiyanlarca ise Hz. İsa gözetiminde ona inanan ölüler dirilerek, bin yıl daha yaşanıp daha sonra kıyamet kopacaktır.

Tevrat'ta da geçen bu savaşta peygamber olarak gösterilen Ezekiel, Gog ve Magog'a meydan okuyarak, onlara karşı olduğunu söyler. İnsanların yozlaşması sonrası meydana çıkacağı söylenen efsaneye Togarma ve Eşkenaz'ı da dahil edebiliriz. Togarma, Adem ve Havva'nın Asya'ya düşen ilk tohumlarından olurken Eşkenaz da onun kardeşlerinden biridir.

Rusya ve ABD'nin tepkilerini sertleştirmesi, İran ve İsrail'in saldırıya hazır olduklarını duyurmaları bölgede büyük bir savaşın kopacağının işaretleri. ABD donanmaları İran'ı tehdit ederken, Rus donanmaları da olası bir saldırıya cevap vermek için Suriye kara sularında bekliyor.

Eğer bu savaş Gog ve Magog arasında gerçekleşeceği söylenen savaş olsaydı, ülkeler hangi rolü üstlenirdi?

Gog: ABD ve İsrail

Magog: Rusya

Pers: İran, Irak, Afganistan

Eşkenaz: Avusturya ve Almanya

Togarma: Güneydoğu Avrupa ve Türkiye

İran'a saldırılması durumunda çıkması muhtemel olan büyük bir savaşın Gog ve Magog efsanesinde anlatılan savaş olma ihtimali oldukça düşük olsa da böyle bir savaşın bölgede küçük çaplı bir kıyamet etkisi yaratacağı kesin.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!