Türkiye'deki ÖTV artışının işaret ettiği korkutucu tablo!



Türkiye'deki beklenmedik ÖTV artışı aslında  enikonu yaklaşan global ekonomik krizin bir işareti sayılabilir. Nitekim JÖNTÜRK, öncelikle Avupa'yı ve de akabinde Türkiye'yi etkisi altına alması beklenen ekonomik krizle ilgili uluslararası finans uzmanlarının görüşlerini aldı. Bakın ortaya 7 aşamalı nasıl da korkutucu bir tablo çıktı:



Yunanistan yakında batacak

Uzun zamandır ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan borsası büyük zarar gördü. Piyasası yüzde 50'nin üzerinde zarar gördü. Avrupalı uzmanlar bankaların krize çözüm bulmak için çalışması gerektiğini söylüyor. Bankalar bu teklifi kabul etse de etmese de Yunanistan yakında ekonomik olarak iflas edecektir.

Korku yayılacak

Yunanistan küçük bir dünya ülkesi değil. Avrupa Birliği ve Euro bölgesinde yer alıyor. 328 milyar Euro borcu var ve bu borç İrlanda ve Portekiz'in borç toplamından büyük. Böyle büyük bir ülkenin iflası yatırımcıları korkutacak ve korku gün geçtikçe dünyaya yayılacak.

Avrupa'nın dev bankaları batacak

Avrupa'nın önde gelen bankaları, borç riskleri ve mevduat hesaplarının çekilmesinin altında ezilecek. İspanya bankaları çok kısa süre içinde ABD'nin yaşadığı konut fiyatlarındaki şişirmeden kaynaklanan krizle karşı karşıya kalacak. Fransız bankaları ise İspanya'ya oranla daha iyi ancak onlar da sıcak paraya ihtiyaç duyuyor. Kriz nedeniyle duracak olan sıcak para akışı Fransız bankalarını da tehlikeye sokacak.

Avrupa'da batacak bankalarının isimleri şunlar:

-Unnim

-Caja de Ahorros del Mediterraneo

-Grupo Caja 3

-UniCredit

-Banco Pastor

-BNP Paribas

-Crédit Agricole

-Société Générale

Avrupa hükümetleri kredi notunun düşürülmesiyle karşı karşıya kalacak

Avrupa'nın en zengin hükümetleri Almanya ve Fransa, bankaları kurtarmak için büyük uğraş verecek. Başarısızlığın eşiğine gelmiş bankaları ayağa kaldırmak için çalışan hükümetler, uçurumun eşiğine gelecek. Bu durumda PIIGS ülkelerin kredi derecelerini düşürecek.

İspanya ve İtalya borçlarını ödeyemeyecek

İspanya ve İtalya'nın 3.4 milyarlık Euro'yu bulan borç tutarı Yunanistan'ın borcundan yaklaşık 10 kat daha fazla. Bu iki ülke, büyük bankaların krize girmesi nedeniyle borçlarını ödeyecek para bulmakta zorlanacaklar. İspanya ve İtalya'nın borçlarını ödeyememe riski var.

Küresel borç piyasaları ürkecek

İspanya ve İtalya gibi iki büyük ülkenin borçlarını ödeyememesi, yatırımcıların paralarını geri çekmelerine neden olacak. Bu durumdan endişe duyan küresel borç piyasaları tüm dünyada borç vermeyi durduracak. Bu durum Fransa, Almanya, Japonya, İngiltere ve ABD'de faizlerin yükselmesine neden olacak.

Kısır döngü tehlikesi

Borcun ödenmemesi bankaları krize sokacak. Bankaların krize girmesi ise borçların ödenmesini zorlaştıracak. Bu içinden çıkılamaz kısır döngü işletme ve bireysel kredilerin önünü kesecek. Bu durumda tüm dünyada milyarlarca insan ekonomik sıkıntı ile karşı karşıya kalacak.

Comments

  1. [...] büyük zarar açıkladığı bu dönemin geleceğini Jöntürk önceden görmüştü (TIKLAYIN). Nitekim Yapı Kredi Bankası’nın büyük ortağı UniCredit, zararda olduğunu ve 5200 [...]

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!