Savaş kapımıza dayandı



Suriye lideri Beşşar Esad, Türkiye, Lübnan ve Ürdün sınırına mayın döşüyor. Esad bu sayede hem isyancıların bu ülkelerden silah ve asker yardımı almasını engellemeye hem de olası bir NATO saldırısına karşı koymayı amaçlıyor. Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonunu bitirmesi, Suriye'ye yakın zamanda saldırı yapılacağı iddialarını güçlendiriyor.

Son dönemde Suriye'deki karışıklıklara müdahil olmaya başlayan Türkiye, isyancı komutanların ülkede ikamet etmesine izin verdi. Edindiğimiz bilgilere göre Suriyeli muhaliflere eğitim ve silah yardımı da yapan Türkiye, muhaliflerin sınırdan güdümlü el bombaları (RPG), otomatik silahlar ve el bombaları geçirmesine de izin verdi. Suriye ise bu trafiği durdurmak için sınıra mayın döşemeye başladı.

Geçtiğimiz hafta Suriyeli isyancıların NATO'dan Suriye hava sahasını uçuşa yasak bölge olması için talepleri olmuştu. Eğer bu talep yerine getirilirse, Libya'ya Batılı askerlerin müdahalesini sağlayan gelişmeler Suriye'de de yaşanmaya başlayacak. Deprem ve terör ile boğuşan Türkiye, bu kez de yanı başında yaşana bir savaş ile karşı karşıya kalacak.

Hükümet ise son dönemde yaşanan PKK ve deprem olaylarında olduğu gibi sessizliğini koruyor. Hükümet bu gelişmeleri değerlendirmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olmak yerine Suudi Arabistan'a taziye ziyaretine gitmeyi uygun buluyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!