Olağandışı Van depremi ve esrarengiz soru işaretleri!!!



Türkiye Van depreminden sonra bugün de Hakkari'de yaşanan 5.4'lük deprem ile sarsıldı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem, akıllara "Türkiye'nin doğusunda neler oluyor?" sorusunu getirdi. Kandilli Rasathane'sinin Van depremi ile ilgili raporu da akıllardaki soru işaretini arttırdı. Türkiye'de ilk kez karşılaşılan 'Ters fay' depreminin nedenini araştıran Jöntürk, ilginç bilgilere ulaştı...



Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik başkanlığında Van'da araştırma yapan bilim insanları "Şu anda Türkiye'de pek çok bilim adamı bölgede incelemelerde bulunuyor. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz" açıklamasını yaptılar. Konu ile ilgili ayrıntı bilgi verilmezken araştırmalarımız sonucu depremi tetikleyecek birkaç nedene ulaştık.

İlk olarak bilim insanları Eleni kuyruklu yıldızının dünya ve güneş ile hizalanması depreme neden olabileceği üzerinde duruyor. Daha önce de bu hizalanma sonucu doğal afetler meydana gelmişti. Japonya ve Şili'de yaşanan depremlerin tarihi de tıpkı Van'daki gibi hizalanmadan bir hafta sonrasını işaret ediyor.

Bilim insanları olabilecek bir başka nedenin Alman uydusu ROSAT'ın dünyaya düşmesini gösteriyor. 1.7 ton ağırlığındaki uydunun yeryüzüne çarpması sonucu ortaya çıkacak enerjinin Van'daki depremi tetikleme ihtimali olduğu söyleniyor. Bu iki ihtimali daha önce sayfalarımızda ayrıntılı bir şekilde işlemiştik.

Son olarak ise ABD'nin elindeki deprem silahı gösteriliyor. Kremlin'e Karadeniz filosu tarafından sunulduğu belirtilen raporda "ABD Kuzey Irak müdahalesine misilleme olarak Türkiye'ye karşı HAARP adlı deprem silahını kullandı" açıklaması oldukça ilginç. Rapor Kremlin tarafından henüz doğrulanmasa da Kandilli Rasathanesi'nin açıklaması sonrası akıllarda soru işareti yarattı.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde HAARP tesisleri bulunan ABD, bu tesisleri Alaska'daki merkezden kontrol ediyor. Haiti'de 14 Ocak 2010'da gerçekleşen ve 500 bin kişinin ölümüne neden olan depremin, bu silahın test edilmesi nedeniyle meydana geldiği rapor edilmişti.

Depreme neyin neden olduğu bilim insanlarının araştırmalarından sonra netlik kazanacak. Ancak Türkiye'nin bilime verdiği değeri Akdeniz'de petrol arayan Piri Reis olayında gördüğümüz için teknik yetersizlik içindeki bilim insanlarının araştırmalarının ne derece gerçeği yansıtacağı şüpheli.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!