Neocon'lardan III. Dünya Savaşı senaryosu!!!



Arap Baharı ile çehre değiştiren Arap ülkeleri bir bir Şeriat rejimine yöneliyor. Mısır ve Tunus'tan sonra Libya'nın da Şeriat ile yönetilecek olmasına eski ABD Başkanı Ronald Reagen'ın asistanlığını yapan Frank Gaffney'den ilginç bir yorum geldi. Ortadoğu'da yükselen Şeriat rejimlerinin dünyayı büyük bir savaşa sürükleyeceğini söyleyen Gaffney, insanların tüm dünyayı etkisi altına alacak bir savaşa hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Açıklamalarına Arap Baharı'nın savaşa neden olacağını söyleyerek başlayan Gaffney "Korkarım ki çok yakında tüm bölgeyi etkisi altına alacak bir din savaşı başlayacak" diyerek bölgedeki tüm ülkelerin hazır olmalarını önerdi. Savaşın İsrail çevresinde gelişeceğini de belirten Gaffney sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu savaş İsrail devletinin bölgedeki varlığından rahatsız olan ülkeleri harekete geçirecek. Geçmişte olduğu gibi Yahudileri bölgeden atmak için İsrail'in eski ve yeni düşmanları bu savaşa dahil olacak. Bu savaş nükleer silahların kullanımına kadar varacak. Bu nedenle İran'ın elindeki nükleer gücün biran önce kontrol edilmesi gerekiyor. Sadece Ortadoğu'yu değil Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtasına kadar uzanacak bir savaştan bahsediyorum."

Şeriat yöneticilerinin güçlerini Allah'tan aldıklarına ve Allah'ın emirlerini yerine getirdiklerine inandıklarını da sözlerine ekleyen Gaffney "Bu nedenle karşılarına aksi görüşte çıkan herşeyi yerle bir edebiliyorlar. Oldukça büyük bir inanç ile savaşıyorlar. Halklarını da bu sayede ikna edebiliyorlar" diyor.

Neocon'ların bir süredir Obama yönetiminde yeniden etkili olmaya başladıkları yolunda haberler alınıyordu.

Türkiye'yi de yakından etkileyecek olan bu senaryo dünyanın 3. kez büyük bir savaş ile karşı karşıya kaldığını gösteriyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!