Kızıl ajana suçüstü!



Film değil gerçek. Adeta 007 James Bond! Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), geçtiğimiz yıl Hollywood filmlerini aratmayacak bir operasyon sonucu ele geçirdiği 10 Rus ajanın iş üstündeyken çekilmiş görüntülerini yayımladı.

Güvenlik kameralarının kaydettiği belge niteliğindeki birden çok görüntü, ‘bilgi edinme özgürlüğü yasası’ uyarınca kamuoyuyla paylaşıldı. Kayıtlardan ilkinde ‘Kızıl ajan’ olarak ünlenen Anna Chapman, New York’taki bir kafede FBI muhbirleriyle bilgi alışverişinde bulunurken görülüyor. Bir diğerinde ise Kremlin adına casusluk faaliyeti yürüten Christopher Metsos, iddiaya göre tren istasyonunda Rus Büyükelçiliği’nden bir yetkiliyle çanta takası yapıyor. Soğuk savaş yıllarını hatırlatan casusluk skandalının ortaya çıkması sonrasında ABD, Chapman’la birlikte diğer dokuz Rus ajanı 2010’un Temmuz ayından Moskova’ya iade etmişti.

Bunun karşılığında Rusya da Batılı istihbarat ajansları için çalışmakla suçladığı dört kişiyi serbest bırakmıştı. Bir ara yolu İstanbul’dan da geçtiği belirtilen Anna Chapman, şimdilerde Rusya’da bir televizyon programı yapıyor.

İşte o görüntüler:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=86Ox5xwSdXU[/youtube]

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!