İşte muhteşem Türkiye ekonomisi



Avrupa ve ABD'nin "Küresel kriz gelecek" uyarılarına rağmen hükümetin "Bu kez teğet bile geçmeyecek. Ekonomimiz sağlam temellere dayanıyor" açıklamalarına rağmen son günlerde yaşanan gelişmeler gerçeğin böyle olmadığını gösteriyor. Van depremi, deprem vergileri, asgari ücret zammı, memur zammı ve son zamlar (Pardon güncellemeler) Türk ekonomisi adına iyi sinyaller vermiyor.

Hükümetin Türkiye ekonomisi ile ilgili sözlerinin içi boş olduğu ilk olarak Özel Tüketim Vergisi'ne uygulanan zamlarla ortaya çıktı. Maliye Bakanı her ne kadar güncelleme dese de pasaport, motorlu taşıtlar, sigara, alkol, ceza, harçlar ve telefon başta olmak üzere birçok ürüne yapılan yüksek zamlar Türk ekonomisinin halini gözler önüne serdi.

Ekonominin sağlam olduğu yalanı Van depreminde ise zirveye çıktı. Deprem haberinden sonra yardım etmek isteyen 30 ülkeye "Gerek yok" cevabı veren AKP hükümeti, 24 saat geçmeden çark etti ve yardımları kabul etmeye başladı. Bununla birlikte Suudi Arabistan'a ziyarete giden Recep Tayyip Erdoğan, cebine koyduğu 50 milyon dolar ile geri döndü.

Ayrıca 1999 yılından bu yana toplanan deprem vergilerinin hesabını veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, paraların duble yol, sağlık ve eğitim için harcandığını söyleyerek sağlam! ekonominin açıklamasını yapıyordu. Bununla birlikte son açıklanan asgari ücret zammı da olaya tuz biber ekti. Türkiye ekonomisi o kadar sağlamdı ki asgari ücrete yüzde 3 gibi yüksek bir zam yapabiliyordu. Yetmiyor emeklilere de yüzde 4.22 ve yüzde 2.78 arasında zam müjdesi veriliyordu.

Bütün bu gelişmeler Türk ekonomisinin büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Tabii anlayana.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!