Irak'tan Türkiye'ye çekilecek!



Irak'tan askerlerini Ocak ayına kadar çekmeyi planlayan ABD, bir yandan da CIA ile bölgede etkinliğini devam ettirmek istiyor. Irak yönetimi ile bazı askerlerin ülkede kalması konusunda anlaşma sağlayamayan ABD, Irak'a komşu ülkelere konuşlanarak terörle mücadeleye devam etme seçeneğine yöneldi. Bu konuda ABD'nin en güvendiği iki ülke Türkiye ve Kuveyt...

ABD Başkanı Barack Obama, tüm askerlerin Irak'tan 2012 Ocak ayına kadar çekileceğini duyurmuştu. Ancak CIA bu konuda Başkan ile aynı fikirde değil. ABD askeri planlamacıları Irak'taki Amerikan üstlerinin 2012 yılında da faaliyette olacağını düşünüyordu. Bu konuda Obama'yı ikna edemeyen planlamacılar yeni arayışlara yöneldi.

İlk olarak ABD'nin CIA ile bölgedeki gizli görevleri devam ettirmesi gündeme geldi. Ancak Irak yönetimi bu öneriye pek sıcak bakmıyor. Irak yönetimi CIA'in çalışması için bölgede bırakılacak 5 bin ile 15 bin birliğin ülkede kalmasını yerel yasalara aykırı bulduğu için kabul etmemişti.

Bu durumda bölgedeki kontrolü sağlamak için ABD'nin komşu ülkelerden yardım alması gündeme geldi. Türkiye'de bulunan İncirlik Üssü'nde gizli görevlerine devam etmek isteyen ABD, üsse insansız hava araçları ve hassas sensörler yerleştirme teklifinde bulundu. ABD'nin Kuveyt ile de benzer bir pazarlığa giriştiği biliniyor.

Washington'daki Türkiye Büyükelçiliği sözcüsü konu ile ilgili "ABD, PKK ile mücadelede Türkiye'ye destek verecek. Ayrıca ABD tarafından sağlanan istihbarat desteği de devam edecek. Biz bu desteği önemsiyoruz" açıklamasını yaptı. Bu açıklama ABD askeri planlamacıları tarafından "Türkiye, ABD'nin İncirlik Üssü'ne yerleşmesine sıcak bakıyor" şeklinde yorumlanıyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!