Barış rüzgarı kısa sürdü!



İsrail haftasonu Gazze'ye hava saldırısı düzenlerken İslami Cihat örgütü misilleme çağrısı yaptı. Filistin'in UNESCO'ya resmen kabul edilmesinden sonra İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu barış görüşmelerinin tıkandığını söyledi. Bu olaylar Türkiye'yi de etkileyecek yeni gelişmelere neden olacak gibi görünüyor.

İsrail'in 2 gündür Gazze Şeridi'nin güneyinde İslami Cihat örgütüne ait bir kampa düzenlediği hava saldırısı sonrası örgütün sözcülerinden Tarık El Müdellel misilleme tehdidinde bulundu. Öldürülen örgüt üyelerinin cenazesinde konuşan Medellel "Eğer İsrail suçlarına devam ederse bizim de ona cevap vermeye her türlü hakkımız var. İsrail ateşkese devam ettiği sürece biz de devam edeceğiz" demişti.

Bütün bu gelişmelerinden ardından Filistin'in resmen tanınmak için UNESCO'ya yaptığı başvuru kabul edilince bu kez İsrail hükümetinden sert tepki geldi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu "Bu karar Filistin ile başlatılan barış görüşmelerini olumsuz etkileyecek" açıklaması ile barış görüşmelerinin askıya alındığını belirtti.

Bundan sonra bölgede yaşanan çatışmaların artacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hiçbir ülkenin istemediği Hamas militanlarını Türkiye'ye alan AKP hükümetinin de bundan etkileneceği kuşkusuz. Eğer o militanların ismi İsrail'e karşı düzenlenecek bir saldırıya karışırsa Türkiye'nin bunu dünya kamuoyuna açıklaması oldukça zor olacak.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!