Yolların yeni hakimi traktör!!!



Her bölgeden yedi çiftçiye hediye olarak yedi traktör verilecek. İyi hoş da yiyecek ekmeği olmayan çiftçi, traktörle ne yapacak? İşte bu konuya ilişkin olarak  JÖNTÜRT'ten "milletin efendisi çiftçi"ye öneriler:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Türk Traktör'ün 600 bininci traktör törenine katıldı. Erdoğan, Tarım Bakanı Mehdi Eker'in önerisini kabul ederek kura ile yapılacak seçimle her bölgeden bir çiftçiye bir adet traktör verilmesine karar verdi. Erdoğan bununla da yetinmeyerek hediye tröktür sayısını yediye çıkardı.

Peki, bırakın traktör almayı, hediye traktörün mazotunu bile karşılamakta zorlanacak olan çiftçinin, bu traktörleri nerede kullanacağı sorusuna cevap aradık.

Türkiye'de tarım sektörünün hali ortada iken, çiftçiye traktörü kullanabilecekleri birkaç alan bulduk.

Mesela, tarlasını süremeyen, elde ettiği ürünleri satamayan, karnını zor doyuran çiftçi, traktörü ulaşım aracı olarak kullanabilir. Ancak burada da mazotun pahalılığı nedeniyle sıkıntı yaşayabilir. Buna da traktöre yerleştirilecek bir kasa çözüm olabilir. Böylece onlarca kişiyi taşıyacak olan çiftçi, mazot parasını çıkarabilir.



Ayrıca traktör toplu taşıma aracı olarak kullanılabilir. Yolları hala bozuk olan köylerde, şehire ya da komşu köye gitmek isteyenler tıpkı belediye otobüsü gibi traktörü kullanabilir. Böylece hem çiftçi ek gelir elde etmiş olur hem köylü vatandaşlarımız gidecekleri yere zorlanmadan ulaşabilir hem de belediyelerin sırtından yük kalkmış olur.



Bütün bunlar çiftçiyi memnun etmezse son bir önerimiz daha var. O da traktörlerin gelin arabası olarak kiralanması. Nişan, düğün ve isteme törenlerinde kullanılabilecek traktör, gelin ve damatların törenlere konforlu bir şekilde gitmelerini sağlayabilir.

Daha ne olsun?

Çiftçimiz yaşadı...

 

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!