UAV düştü kel göründü



Geçtiğimiz günlerde Ermenistan, Karabağ'da Azerbaycan'a ait insansız hava uçağının (UAV) düşürüldüğünü açıkladı. Uçağın sonra İsrail'e ait olduğu açıklandı. Evet, JÖNTÜRK ezber bozuyor ve bu gelişmenin kodlarını çözüyor:

Ermenistan ile Azerbaycan'ın Karabağ sınırında düşen insansız hava uçağının kime ait olduğu çok bilinmeyenli bir denklemi andırıyor. Ermenistan uçağın Azerbaycan'a, Türkiye ise İsrail'e ait olduğunu söylüyor. Azerbaycan ise sadece kendilerine ait olmadığını açıklayıp detaylı bilgi vermekten kaçınıyor.

İsrail'in terör tehdidini bahane ederek uçurduğu UAV'ler ile İran'ı gözetlediği biliniyor.

Herşeyden önce Ermenistan'ın İsrail'e insansız hava uçağının İran'ı gözetlemesi için izin vermesi imkansız. Çünkü Ermenistan ile İran'ın siyasi ilişkileri oldukça iyi. Ayrıca uçak Ermenistan'ın İran sınırında değil Karabağ bölgesinde düştü. Bu nedenle Ermenistan ile İsrail'in ortak tavır sergileme ihtimali sıfır.

Azerbaycan ve İsrail'in ilişkileri oldukça gizli tutuluyor. Ancak iki ülkenin birbirine yakın olduğu biliniyor. İki ülke de İran'ı kendileri için en büyük tehdit olarak görüyor ve bu nedenle ortak savunma sistemleri geliştiriyor.

İsrail'in gelişmiş savunma sistemleri ile Azerbaycan'a ABD, Avrupa ve Rusya tarafından bırakılan savunma sistemleri birbirleri ile mükemmel bir uyum içinde. Bu da iki ülkenin bölgede ortak savunma stratejisi geliştirmesinde etkin rol oynuyor.

Bu bilgiler ışığında kardeş olarak gördüğümüz Azerbaycan'ın, ilişkilerimizin oldukça gergin olduğu İsrail ile anlaşma yaptığını gösteriyor. Yani Türkiye'nin dış siyasette kullandığı kardeş edebiyatı, günümüz dünyasında pek geçerli gibi görünmüyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!