Müslüman kardeşler'den Erdoğan'a: Tutumunuz Küstahça...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyareti, ülkemizde Türkiye'nin Mısır'ın yeniden şekillenmesinde etkin rol oynayacağı şeklinde yorumlandı. Ancak Mısır başta olmak üzere "Arap Baharı" yaşayan pek çok ülkede büyük destekçisi bulunan "Müslüman Kardeşler" cemiyetinden gelen tepkiler durumun Türkiye'den göründüğü gibi olmadığını gösteriyor.

Müslüman Kardeşler destekli Özgürlük ve Adalet Partisi Başkanı Essam El-Arian, öncelikle Erdoğan'ın azarlar tarzdaki konuşmasının büyük bir problem olduğuna inanıyor.

Erdoğan'ın Kahire'ye gelişi sırasında havaalanında Müslüman Kardeşler'in genç üyeleri tarafından coşkuyla karşılandığını söyleyen El-Arian, ancak Erdoğan'ın konuşmasından sonra bu coşkunun azaldığını belirtiyor. El-Arian, Erdoğan'ın takındığı tutumun küstahça olduğunu düşünüyor.

Mısırlı lidere göre, Erdoğan'ın laiklik vurgusu yaptığı konuşmasının ardından Müslüman Kardeşler'den, konuşmasının azarlayıcı bir tavırda olması nedeniyle de Mısır milliyetçilerinden büyük tepki gördü. El-Arian, Mısır'ın yeniden yapılandırılmasında etkin rol oynayacak iki siyasi kanadın da tepkisi çeken Erdoğan'ın sadece ülkedeki gençleri etkilediğini de sözlerine ekliyor.

El-Arian'a göre  bu nedenlerden dolayı Türkiye'nin Mısır'ın yeniden yapılandırılmasında etkin bir rol oynaması pek mümkün görmüyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!