Lafla Piri Reis yürür mü?



Türkiye, Amerikan şirketi Noble Enerji ile anlaşan Rumların Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmasına karşı atak olarak KKTC ile anlaşarak bölgede araştırma kararı aldı. Bölgeye gönderilen Türkiye'nin tek araştırma gemisi Piri Reis'in, son teknoloji ile donatılmış ABD gemisi ile yarışması oldukça zor görünüyor.

Türk araştırma gemisi Piri Reis, Akdeniz'de petrol aramak için yola çıktı. Ancak her alanda olduğu gibi teknolojide de sadece laf üreten Türkiye'nin araştırma gemisi diye Akdeniz'e gönderdiği gemi 2003'ten bu yana yatıyor. 1978 yılında Almanya'da yapılan Piri Reis'in motor ve jeneratörleri 200 bin dolar bulunamadığı için yenilenemedi.

Kıyıya yanaşmaya gereksinim göstermeden 15-20 gün araştırma çalışması yapabilme yeteneğindedir. Geminin boyu 36 m, eni 8.10 m, draftı minimum 2.30 m, maksimum 2.8 m, yüksekliği ise 3.8 m, tonajı 300 grosston, 80 netton' dur.

AKP hükümetine göre Süper Güç olma yolunda ilerleyen üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin elinde sadece 1978 yapımı bir araştırma gemisi bulunması, onun da ödenek sıkıntısı nedeniyle yenilenmemesi akıllara bir deyimi getiriyor: "Lafla peynir gemisi yürümez."

 

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!