İsrail'in İran'a saldırı takvimi!



İsrail'in İran'a saldırısı için artık geri sayımın başladığı bildiriliyor. Bibi Netanyahu'nun kış gelmeden İran'a saldırmak için hazırlık yaptığını belirten kaynaklar, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın önümüzdeki hafta İsrail'e düzenleyeceği gezide, saldırının detaylarını konuşacağını savunuyor. Son dönemde yaşanan birçok gelişme de saldırının ipuçları olarak gösteriliyor.

İsrail, dünya siyasetinde Türkiye, Mısır ve Filistin meselelerini kullanarak yalnızları oynamak istiyor. Böylece İsrail kamuoyunun, İran'a yapılacak bir saldırıya tam destek vermesi hedefleniyor. Filistin ile yapılacak diplomatik görüşmeler, İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı tarafından İran üzerinde kendi politikalarını uygulamak için araç olarak kullanılabilir.

İran önümüzdeki kış aylarında bir tona yakın zenginleştirilmiş uranyum üretecek. Ürettiği uranyumları yer altında saklayacak olan İran'a karşı bu aşamadan önce hava saldırısı düzenlemek İsrail'in tercihi. Yok olmadı bu kez ABD Başkanı Barack Obama'nın sessiz sedasız İsrail'e satışına onay verdiği "Bunker Duster"lar devreye sokulacak.

Bütün bunların dışında, İsrail'de yaşanan askeri kriz de savaşa ilişkin bir işaret olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz yıl sakin bir yapıya sahip olan Genelkurmay Başkanı General Gabi Aşkenazi'nin yerine sert tutumu ile bilinen Yoav Galant'ın seçilmesi de savaşa hazırlık olarak gösteriliyor.

Bütün bu göstergeler ABD'li ve İsrailli kaynaklarca İsrail'in "Kendimizi korumak zorundayız" politikasının İran'a saldırı için zemin hazırlamaya yönelik olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Durum o ki İsrail'in özellikle askeri kanadı savaş baltalarını çoktan çıkarmış durumda.

 

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!