"Yaptığıma değil söylediğime bakın"



AKP hükümeti dış politikada yeni bir yol izliyor. Çıraklık dönemini geride bırakıp ustalık dönemine geçen AKP, söylemleri ile çelişen uygulamaları ile kafaları karıştırıyor. İsrail, Kıbrıs, Libya, PKK, BM gibi konularda yaptığı konuşmalarda ustalığını konuşturan Erdoğan, iş eyleme geldiğinde farklı bir yol izliyor.

İsrail

Mavi Marmara olayı sonrası İsrail'den özür ve tazminat talep eden, aksi takdirde iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmeyeceğini söyleyen Erdoğan, NATO'nun İsrail'i koruma amacı güttüğü apaçık belli olan füze kalkanı projesine onay verdi.

Kıbrıs

Rum yönetiminin sondaj çalışmasına karşılık Türk donanmasını Akdeniz'e çıkarma tehdidinde bulunan Erdoğan, daha sonra KKTC ile anlaşarak Akdeniz'e sadece Piri Reis adlı araştırma gemisini gönderdi. Donanma ise Piri Reis'i korumak için görevlendirildi.

Libya

NATO'nun Libya'ya saldırı kararı almasını "NATO'nun Libya'da ne işi var?" diyerek eleştiren Erdoğan, operasyon başlayınca NATO kuvvetlerine katıldı.

PKK

Türkiye'nin en büyük sorunlarından teröre karşı "Devlet ile PKK müzakere etmez" diyen Erdoğan'ı, basına sızan MİT-PKK görüşmesinin ses kayıtları yalanladı.

BM

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında birliği "Bazı ülkelerin çıkarlarını korumak" ile suçlayan Erdoğan, iktidarı döneminde BM'nin aldığı her karar uyarak herkesi ters köşeye yatırdı.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!