Atina'nın kurtuluşu TL'den geçer



Almanya'nın önde gelen haber dergilerinden Focus'un yazarlarından Uli Dönch, ilginç bir öneri kaleme aldı. Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'ı Euro'dan atıp yerine Türkiye'nin alınmasını söyleyen Dönch, Yunan ekonomisinin en geç ekim ayında iflas edeceğinin de altını çiziyor. Biz de Dönch'ün önerisine karşı bir öneriyle geliyoruz ve diyoruz ki "Yunanistan'ın kurtuluşu TL'ye geçmekte yatıyor."

Dönch, AB'nin Yunanistan'a tutsak olacağına Türkiye ile işbirliği yapmasını ve Türkiye'nin Avrupa Para Birimi'ne alınmasını talep eden yazısı bazıları tarafından sevinçle karşılanmış olabilir. Ancak bizim ağzımız bir kere Gümrük Birliği'nden yandı. Gümrük Birliği Antlaşması'ndan sonra Avrupalı şirketler mallarını rahat rahat ülkeye sokup Türkiye'yi adeta pazar olarak kullandılar. Avrupa Para Birimi'ne geçersek kim bilir başımıza neler gelir. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.

Dönch'ün Yunanistan'ı mendil gibi buruşturup kenara atmaya yönelik teklifine karşı biz Yunanistan'ı tekrar ayağa kaldıracak bir teklif sunuyoruz. Hem komşu hem de ortak tarihimiz olan Yunanistan'ın TL'ye geçmesini öneriyoruz. Dönch'ün analizine göre muhteşem ekonomik verilere sahip olan ve Batılı ekonomi uzmanlarının "Kapımızdaki Çin" olarak tanımladığı Türkiye'nin para birimi Yunanistan için kurtuluş yolu olabilir.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!