ABD söz veriyor terör artıyor



Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen terör sorunu, askerlerden sonra masum insanları da hedef almaya başladı. MİT-PKK görüşmesinde MİT yetkilisi Afet Güneş'in "Metropolleri bombalarla doldurdunuz" sözleri ve geçen günkü Pervari baskının da 1 saat önceden bilindiği iddiası akılları karıştırıyor. Madem PKK'nın ne yapacağını biliyoruz da neden önlem alamıyoruz.

Ankara Kızılay'da patlalayan bomba ve Pervari baskını gösteriyor ki Türkiye istihbarat konusunda hala sıkıntılı. Bütün metropollerin bombalarla doldurulduğu bildiğimiz ve teröristleri telsiz konuşmasına ulaşarak saldırıyı 1 saat öncesinden haber veren Astsubay Başçavuş'a rağmen saldırıları önleyemiyoruz.

Türkiye, AKP döneminde ABD'den sürekli terörle mücadele konusunda söz almış, ancak 8 yıldır bir arpa boyu yol kat edilememiştir. Hatta geriye doğru bir gidişten dahi söz etmek mümkün. İşte ABD ile terör işbirliği yaptıktan sonra ortaya çıkan durum:

2003: Erdoğan: “PKK terörü konusunda ABD ile bir nevi işbirliği sözü aldık." Şehit sayısı 31…

2004: Erdoğan: “PKK terörüne karşı ABD ile daha fazla işbirliği noktasına gelindi.” Şehit sayısı 75…

2005: Erdoğan: “ABD Başkanı Bush ile PKK terörüne karşı işbirliğinin ileri bir noktaya götürülmesi bakımından hayırlı bir görüşme yaptık.” Şehit sayısı 105…

2006: Erdoğan: “Terörün önlenmesi noktasında ABD ile aynı düşünceyi paylaşıyoruz.” Şehit sayısı 111…

2007: Erdoğan: "Stratejik ortak olarak PKK terörüne karşı ABD ile işbirliği içindeyiz" Şehit sayısı 134…

2009: Erdoğan: “Obama ile bilhassa terörle mücadelenin devamı hususu…” Şehit sayısı 135…

2010: Erdoğan: “PKK terörüne karşı ABD ile işbirliğinin genişletilerek sürmesinin teyidi oldu.” Şehit sayısı 139…

Göründüğü gibi Erdoğan ABD'den her sene terörle mücadele konusunda işbirliği konusunda söz alıyor ancak terör şiddetini arttırarak devam ediyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!