İşte Ladin'i yakalatan gizli analist!!!



Türkiye'nin mümtaz basın ve yayın organları "zamazingo" işlerle uğraşadursun, JÖNTÜRK ezber bozmaya devam ediyor. Dünyanın bir numaralı teröristi Usama bin Ladin'in yakalanmasında başrolü oynayan "John" kod adlı  CIA analistinin görüntüsünü Türkiye'de ilk kez JÖNTÜRK yayımlıyor. İşte o analist:

Evet CIA'nın yürüttüğü birçok başarılı operasyonun arkasında onun imzası var. "John" kod adıyla biliniyor. Kariyerini tam anlamıyla Ladin'in yakalanmasına adadı. El Kaide'nin bir numaralı ele başının Pakistan'da olduğunu tespit ettikten sonra Ladin'e yapılan operasyonun ana hatlarını oluşturdu ve hepsinden önemlisi bu operasyon için ABD Başkanı Barack Obama'yı ikna etme başarısı gösterdi.

Nitekim, ABD Güçleri 1 Mayıs 2011 tarihinde Usama bin Ladin'i Pakistan'ın Abbottabad kentinde saklandığı evde öldürüp daha sonra da cesedini denize attılar. Ardından operasyonun ABD Başkanı Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da aralarında bulunduğu bir grup tarafından dakika dakika canlı olarak izlendiğini gösteren fotoğraflar basına servis edildi.


Bu fotoğrafta kolu gözüküyor.


ABD basın ve yayın organlarında da dün operasyona yol açan analizin "John" kod adlı CIA analisti tarafından yapıldığı haberleri yer aldı. Bu haberlerden yola çıkarak Türkiye'de başta Hürriyet olmak üzere mümtaz basın ve yayın organları, "John"un kimliğinin çok gizli tutulduğundan, operasyonun canlı izlendiğini gösteren fotoğraflarda yer almadığından dem vurdular.

Fakaaat, JÖNTÜRK'ün analistleri kaziye-i anhanın hiç de öyle olmadığını (kazın ayağı öyle değilin doğrusu), "John"un da o ünlü fotoğrafın içinde olduğunu ortaya çıkardılar.


1 Mayıs 2011, operasyonun yapıldığı gün.



3 Mayıs 2011, CIA Başkanı Leon Panetta, Senato İstihbarat Komitesi toplantısına giderken "John" arkada ona eşlik ediyor.



 

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!