UZAYLILARLA RANDEVU 20 YIL İÇİNDE!


Üst düzey bir Rus Astronomdan şok bir açıklama geldi. Rus gökbilimci, insanlığın önümüzdeki 20 yıl içerisinde dünya dışı varlıklarla karşılaşacağını söyledi. Nasıl olur diyorsanız haberin detayını okumanızı öneririz.

Interfax Haber Ajansına göre, Rus Bilim Akademisi Astronomi Enstitüsü Başkanı Andrei Finkelstein, “Hayatın yaradılışı, atomların oluşumu gibi kaçınılmazdır… Diğer gezegenlerde yaşam var ve biz bunu 20 yıl içinde bulacağız.” dedi. Dünya dışı yaşam araştırmaları konulu uluslararası bir forumda konuşan Finkelstein, galaksideki güneş sisteminde bulunan gezegenlerin %10’unun dünyaya benzediğini söyledi.

“Eğer orada su bulunabilirse hayat da bulunabilir” diyen astronom, uzaylıların büyük olasılıkla iki kolu, iki bacağı ve bir başı ile insana benzer olabileceğini sözlerine ekledi ve “Farklı renk cilde sahip olabilirler ancak bu bile bizde var” dedi.

Finkelstein’in başkanlığını yaptığı enstitü 60’lı yıllardan bu yana uzay boşluğuna yayın yapan radyo sinyallerini izleyen bir program yürütüyor. Aynı forumda enstitünün çalışmalarından bahseden Finkelstein, “Tüm bu süre boyunca biz dünya dışı medeniyetleri araştırdık ve esas olarak başka yerden değil uzaydan gelecek mesajları bekliyoruz” dedi.

Mart ayında bir Nasa bilim adamının yeryüzüne inmiş bir göktaşı içinde küçük bir uzaylı böcek fosili bulunduğu yönündeki iddiası tartışmalara neden olmuştu. Bu konuda ABD uzay ajansının Alabama’daki Marshall Uzay Uçuş Merkezi astrobiolojisti Richard Hoover ise nadir bulunan göktaşlarındaki filament ve diğer yapıların, yosun benzeri siyanobakteri (cyanobacteria) olarak bilinen dünya dışı varlık fosilleri gibi göründüğünü söylemişti.

Kozmoloji Dergisi’nde yazan Hoover, örneklerde Dünyadaki yaşamın olmazsa olması azot eksikliği bulunduğunu iddia ederken meteorların üst organları üzerinde büyüyen dünya dışı canlı kalıntılarındaki sıvı suyun Dünya atmosferine girmeden çok uzun zaman öncesine ait olduğunu belirtmişti.

Bu iddialar gerçekleşirse çok değil 2030’a kadar uzaylı dostlarımızla resmen görüşür hale geleceğiz. Haydi hayırlısı…

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!