TUTULMALAR NEYİN HABERCİSİ?


Haziran ayında peşpeşe tutulmalar yaşanıyor. 1 Haziranda gerçekleşen tutulmanın ardından şimdi de 15 Haziranda gerçekleşecek ay tutulması bekleniyor. Bu tarihlerin devamında da meydana gelecek güneş ve ay tutulmalar var. Peki, bu tutulmalar bizi ve ülkemizi nasıl etkiledi ve etkileyecek, ne gibi gelişmeler olacak merak ediyor musunuz? Önceki aylarda 19 Mart dolunayı ve güneş patlamaları ile ilgili yorumlarını paylaşan Astrolog Şenay Yangel, bu kez de ESRARENGİZYA için tutulmaların önümüzdeki süreçteki etkilerini yorumladı.
28 Mayısla birlikte zor bir dönemin içine girdik; patlamalar, terör olayları ve etnik köken ayrılıklarının yoğun şekilde yansıması ve gerginliklerin yaşanacağı bir süreç, sağduyulu olmalıyız. Ülke genelinde depremlerin Mart ayından beri kendini hissettirdiği süreçlerdeyiz. Depremle ilgili özellikle Temmuz ayının 20sinden itibaren dikkatli olmakta fayda var.

1 Haziran İkizler burcundaki Güneş tutulması ve etkileri

İkizler iletişimi temsil eden bir burçtur. Parçalı Güneş tutulmasının etkileri ile İnternet üzerinden hacker saldırılar olabilir, internette dolandırıcılığın artabileceği süreçler. Elektronik araçlar ve hava taşıtlarında arızalar yaşanabilir ve dış politikada beklenmedik can sıkıcı gelişmeler söz konusu olabilir. 15 Haziranda Yay burcunda gerçekleşecek Ay tutulması; Yay İkizler eksenindeki bu tutulmalar petrol fiyatlarında iniş çıkışları da beraberinde getirebilir. Aynı şekilde din ve eğitimle ilgili sorunlar iç tartışmalar, isyanlar, etnik köken ayrılıkları, finansal iniş ve çıkışlar ülke gündemimizi Ağustos sonuna kadar meşgul edecek gibi görünüyor.  Yine bu süreçte medyada yeni belgeler, videolar ortaya çıkabilir. Tutulma haritasını Türkiye’nin Horoskopunda Plüton’un 7. ev çizgisine denk geldiğini ve haritamızda Marsı tetiklediğini görüyoruz. Bu tetikleme açık düşmanlıklara, kıran kırana rekabete ve bölgede liderlik çekişmelerine işaret etmekte. 10. evimiz üzerine düşen Uranüs, idari alanda önemli değişikliklerin olabileceğine işaret ediyor. Bu süreçte en büyük ağırlığın iç güvenliğimize verilmesi oldukça önem taşımakta.

YAY Burcunda Ay Tutulması ve Etkileri

Yay burcu farklı kültür ve inançlarla, uluslararası iş ve girişimlerle, seyahatler ve turizmle, eğitim ve hukuk sistemiyle, yasal konularla ilişkilidir. Bu burçta gerçekleşen tutulmalar, bu alanda önemli gelişmeler yaşanacağına işaret eder. Medya, yayıncılık alanında beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir ve önemli değişiklikler yapılabilir. Aynı etkiler eğitim ve hukuk sistemiyle de ilişkilidir. Yeni yasalar, kural ve kanunlarla ilgili gerginlikler Ay tutulmasının ortaya çıkaracağı stres ve gerginliklerdir. Eski Astrologlara göre Tutulmalar dekanatlara göre değerlendirilirdi, gerçekleşen Ay tutulması Yay burcunun 3ncü dekanında ve insanlar arasında kötülük anlamına gelmekte. Bu açıdan değerlendirirsek insanlar arasında tartışmaların, sosyal çalkantıların yaşanacağı tehlikeli ve riskli bir sürece giriş yapıyoruz demektir.  Tutulmanın gerçekleşeceği Yay burcu değişken burçlardan biridir.  Yay burcu felsefi fikir ve görüşleri, din ve inançları, sosyal ve kültürel konuları temsil ettiğinden, bu tutulma civarındaki günlerde bu konularda hızlı değişimler yeni yaklaşım ve ideolojiler, keşif ve buluşlar görülebilir. Ayrıca yabancılarla ilişkilendirilen Yay burcu, bize yabancı gözüken ve tanımlayamadığımız şeyler olan gök cisimleri ile de ilişkilendirilmiştir. Yay burcundaki tutulmaların devam edeceği önümüzdeki iki yıllık süreçte, henüz tam olarak bilmediğimiz emin olamadığımız konularda beklenmedik gelişmeler yaşayabiliriz. Tutulma esnasında yakıcı bir güç olan Marsın sabit yıldızlardan aldığı etki Mars’ın Türkiye astrolojik haritasındaki konumu iç gerginlikler ve huzursuzlukları fazlasıyla arttırıyor. Terör tekrar çirkin yüzünü göstermeye başlayabilir. Bu tutulmada da Satürn-Uranüs-Plüton arasındaki T-kare de etkin olacak. Bu üçlü arasındaki gergin açılar, önemli değişim ve dönüşümlerin işaretçisidirler. Bu gezegensel enerji önümüzdeki Ay ve Güneş tutulmaları esnasında aktif olacak T-kare açı kalıbı, bilindik kalıpların kırılması, gerçeklik algısının değişmesi döneminde olduğumuzu işaret etmekte. Bu gezegenlerin T-kare oluşturduğu dönemlerde ekonomik, sosyal,  doğal afetlerde artışlar da söz konusu olabilir.


Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!