Fethullah Gülen ve saz arkadaşlarının ABD'de kaz savaşları


Bir yanda Fethullah Gülen ve saz arkadaşları diğer yanda cemaatin ABD'deki okullarının didik didik incelenmesini isteyen Amerikalılar. Evet, taraflar birbirlerini "kaz" olmakla (aslında "kaz kafa" demek istiyorlar) suçluyorlar. Nedenine gelince...



Olayın tam göbeğinde Fethullah Gülen ve saz arkadaşlarının ABD'de kurduğu İmtiyazlı Okullar (Charter Schools) var.


Son zamanlarda bu okullarda çocukları olan bazı veliler, okullarda görev yapmış bazı öğretmenler ve bazı yerel basın organları bu okullarda "bazı dolaplar döndüğünü" iddia etmeye başladılar. Özellikle bazı velilerin ve bu okullarda görev yapıp ayrılan bazı öğretmenlerin kurduğu İnternet sitelerinde Fethullah Gülen ve saz arkadaşlarının okulları aleyhinde birbiri ardına suçlamalar ortaya atıldı.


Bu suçlamaların en önemli dayanak noktaları ise, okullarda vergi kaçırıldığı, eğitim gören hristiyan öğrencilere müslümanlık öğretildiği, Türkiye'den getirilen öğretmelerin Amerikalı meslekdaşlarının işsiz kalmasına neden oldukları, Fethullah Gülen'in İslami kişiliğiydi.


Nitekim sonuçta geçtiğimiz aylarda FBI'nın (Amerikan Federal Soruşturma Bürosu) Gülen Cemaati'ne bağlı okullarla ilgili soruşturma başlattığı haberi geldi. Bunun ardından New York Times,  bu okulların Teksas'ta olanlarını mercek altına aldı.


Hâl böyle iken Fethullah Gülen'in rahle-i tedrisinden geçip ABD'ye kapılanmış bir kesim de, cemaatin okullarını eleştiren herkesi "Kaz"lıkla suçlayan bir karşı saldırı başlattı. Bu zümre-i Gülen'e göre, "Kaz Ağı"nı oluşturan bu "düşman" kesim, ahlâken sükut etmişlerden oluşuyordu.


Tabii buna karşının cevabı gecikmedi. Onlar da, kazların uçakları bile düşürebildiğini (Yazının girişindeki resimde gösterildiği gibi), Gülen cemaatinin peşini bırakmayacaklarını haykırdılar.


Evet "kaz savaşı" tüm hızıyla sürüyor. Bakalım kim kazanacak ya da kim yanmasın diye kazı çevirecek?


Bizden aktarması.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!