ABD'nin şeytani Fransa planı!!!

JÖNTÜRK,  tarihin tozlu raflarından çok gizli kayıtlı bir dosyanın kapağını aralıyor. ABD, Avrupa birlik olmasın diye Fransa'nın nükleer silah üretmesine gizlice yardım etmiş. Yardım,  Richard Nixon zamanında Henry Kissenger'ın inisiyatifi ile gerçekleştirilmiş. Gelin olayın şekl-i şemailine mufassal olarak bakalım:

1973 yılına ait çok gizli bir belgede o dönemin Başkan Nixon'ın Özel Güvenlik Danışmanlığını yürüten Heny Kissenger'ın şu sözlerine yer veriliyor:
We want to keep Europe from developing their unity as a bloc against us. If we keep the French hoping they can get ahead of the British, this would accomplish our objective.

Yani Kissenger "Avrupa'yı bize karşı bir blok olmaktan uzak tutmalıyız. Fransa'yı İngiltere'den daha güçlü konuma getirirsek bu amacımıza ulaşabiliriz" diyor.

..Ve de bu çerçevede Fransa'ya nükleer silah üretimi için tüm "kritik" bilgiler verilmese de yardım ediliyor (Burada Avrupa'nın birlik olmamasının yanısıra İngiltere'nin önünün kesilmesi ve bu ülkeyi ABD politikalarını tamamen destekler hale getirilmesi de büyük faktör).

Belgeleri tek tek incelemek isteyenler için link: TIKLAYIN...

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!