İRAN'DAKİ GARİP YARATIK!


Bu bir kuş mu yoksa başka bir şey mi? İran’da Meshginshahr yakınlarında bulunan yaratığın iki ayaklı ve çürümüş olduğu söylenirken şimdiye kadar o bölgede veya dünyanın herhangi bir yerinde buna benzer bir yaratığın bulunmadığı bildirildi. Yaratık sadece iki ayaklı değil aynı zamanda havada uçan diğer türlerden farklı olarak büyük, uzun ve sivri dişlere sahip. Bu bir şekilde İran’da Kretase (Mezozoik dönemin sonu) çağından sağ kalan bir yaratık olabilir mi? Yoksa bu tamamen farklı bir şey mi?

Fotoğraftaki yaratık, kabaca iki bacaklı kuş görüntüsünde olmasına rağmen uzun burnu ve sivri dişleriyle ve büyük kanatlarının olmamasıyla dikkat çekiyor. Daha önce görmediğimiz, diğerlerinden açıkça çok farklı olan bir yaratık yoğun nüfuslu bir bölge yakınında nasıl hayatta kalabilir? Acaba İran’ın herhangi bir yerinde bu türden daha var mı? İlk olarak IRNA(Islamic Republic News Agency) tarafından yaratığın uzun burun ya da gagası, tüyleri ve kuşlarınkine benzer iki bacağı olduğu bildirildi. Ancak olayı inceleyen ornitologlar (kuş bilimci) bu üç şeyin birbiriyle uyuşmadığını söylüyorlar. Yaratığın kemik oluşumunun ne olduğu veya eğer kafası daha çok kara kökenli yaratıklarda görüldüğü gibi daha kalın, ağır kafatası yapısına sahipse nasıl havada tutulabildiği hala bilinmiyor.

İran Çevre Koruma Dairesi Başkanı Hüseyin Dehkani “hayvan’ın görüntüsü ve kanıtlara bakıldığında birkaç milyon yıl önce nesli tükenen hayvanlardan olduğunu söylemek mümkün” dedi. Olay halen İran Çevre Koruma Dairesi tarafından araştırılıyor.

Ancak hikaye burada bitmiyor. Yetkililer, araştırmaları devam ederken yaratığın son zamanlarda hayatta olduğunu buldular. Köylüler, köyün dışında bir mağarada yaşayan ve etrafta dolaştığı görülmüş bir yaratık hikayesinden bahsettiler. Bunun üzerine bölgede daha yakından bir inceleme yapan uzmanlar, gerçekten son zamanlarda orada bir şeylerin yaşadığına dair kanıt buldular. Fakat kanıtın ne olduğu konusunda bilgi verilmedi.

Bu arada soruşturma devam ederken bir engelle karşılaştı. Uzmanlar bölgeye gönderildiklerinden bu yana numunenin ortadan kaybolduğu belirtiliyor. Nedeni belirsiz bir şekilde yaratığın köylüler tarafından saklandığına dair söylentiler var. Bazılarına göreyse bu tamamen asılsız bir kanıt ve yaratığın bulunması bu suçu işleyen kişinin bulunması anlamına geliyor.

Ama eğer gerçekten bir yaratık bulunduysa ve bulunan yaratık, gerçek bir kriptozoolojik bir türse ne olacak? Ve biri nasıl olur da çürümüş bir nesli tükeneni saklayarak dolaşabilir?

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!