2 BİN TONLUK TAŞLARIN SIRRI...


İçinde yaşadığımız yaşlı dünyamızın tarihinde ve uzayın derinliklerinde cevabını bulamadığımız birçok soru var. Bilimsel alandaki gelişmelere rağmen bir açıklama getiremediğimiz konuların doğaüstü güçlerden kaynaklandığına inanıyoruz çoğu zaman. Tarihin derinliklerinde yapılan yolculukta karşımıza çıkan gizemlerden biri de dünyanın en büyük tapınak kenti antik Baalbek'teki taş bloklar. Ağırlıkları 2 bin tona yaklaşan taş blokların o zamanın teknolojisiyle nasıl işlendiği ve nasıl taşıdığına hala bir açıklama getirilemiyor.



Lübnan'ın güneyinde bulunan ve Yunanca adı Heliopolis olan Baalbek kenti, Fenikeliler tarafından kurulmuş 2 bin yıllık antik bir kent. UNESCO'nun dünya mirası olarak kabul ettiği ve koruma altına aldığı kentte Venüs, Jüpiter ve Baküs tapınaklarının kalıntıları bulunuyor.

Son dönemde adı kan ve gözyaşıyla anılan Ortadoğu coğrafyasındaki Baalbek antik kenti, Bekaa Vadisi'ndeki Hizbullah Karargahı'nın hemen yanında. Baalbek'teki tapınak kalıntıları, İsrail 'in   Lübnan'ı işgali sırasında bombalardan kaçanlar için bir sığınak oluyor.

Dünyanın en büyük tapınak kenti olarak bilinen Baalbek'teki tek parça halindeki işlenmiş taşlar görenleri hayrete düşüyor. Uzunluğu 23 metre, yüksekliği 4,5 metre ve genişliği 4 metre olan taşların ağırlığı 2 bin tona yaklaşıyor.

Mısır piramitleri kadar şaşırtıcı büyüklükteki bu taşların nasıl bir mühendislik hesaplamasıyla işlendiği ve taşındığı hala bir muamma. Devasa taşların işlenmesi ve taşınması hakkında bilimsel bir açıklama getirilemiyor.

2 bin yıl öncesinin ilkel teknolojisiyle bu taşların 30 metre yüksekliğe nasıl taşındığı ve üst üste konduğu ise ayrı bir gizem taşıyor. Kimilerine göre, Baalbek kenti, bu taş blokları kaldıracak bilgiye ve teknolojiye sahip bilinmeyen bir kültüre ev sahipliği yaptı.

Bu teoriyi ileri sürenlere göre,  eski uygarlıklar sadece elektriği değil, anti-yerçekimi ve levitasyon tekniklerini biliyorlardı. Bu teori buradaki taş yapıları ve Mısır Piramitlerinin yapılışını açıklayabilir. Robert Charroux “100 bin yıl sonraki bilinmeyen geçmiş” adlı kitabında şöyle demektedir: ”Başka gezegenlerden dünyamıza ziyaretçilerin geldiği, bunların yüksek bilim bilgisi, yerçekimine karşı koyma teknikleri, levitasyon ve parapsikoloji getirdikleri ve zamanla bu bilgilerin kaybolduğu veya gizli tutulduğu düşüncesi o kadar inanılmaz değil ve gelecekte bu inanılmazlığını daha da kaybedecektir.”

Dünyada şimdiye kadar işlenmiş ve taşınmış en büyük taş bloklarla yapılan Baalbek kenti gizemini korumaya devam ediyor. Sıradışı bu kent arkeoloji bilimin hala en önemli araştırma konusu.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!