İŞTE SÜPER DOLUNAYIN ETKİLERİ!!!


19 Mart’ta gerçekleşen “SuperMoon” dolunayı ile ilgili hem astrolojik hem de bilimsel görüşleri sizlerle paylaşmıştık. Her iki haberimizde de özellikle astrolojik açıdan dolunayın etkilerinin 19 mart gecesinden itibaren hissedilmeye başlanacağından bahsediliyordu. Nitekim bu etkiler, ardı ardına gerçekleşmeye başladı; Libya’ya yapılan saldırı, Japonya’daki nükleer santraldeki tehlike düzeyinin arttırılması, Filipinler ve Tayvan’da yaşanan depremler 19 Mart ve devamındaki günlerde gerçekleşti. Ne dersiniz, bu kadar tesadüf olabilir mi?

Dolunayın günler öncesinden yayınladığımız haberde 19 Mart'taki dolunay ile ilgili olarak Dünyanın çeşitli bölgelerinde sel felaketleri, denizlerle sularla ilgili sorunlar, deprem ve tsunamiler, etkin fırtınalar, çeşitli doğal felaketler görülebilir. Toplumsal olaylarda hareketlilik, sosyal patlamalar, kadınlara yönelik şiddette artış, işçi yürüyüşleri gündemi oluşturacak gibi görünüyor.görüşüne yer vermiştik.

İşte o gece ve sonrasında yaşanan gelişmeler;

19 Mart 2011 akşam saatlerinde TSİ 18.45’te, Fransa'ya ait savaş uçakları Libya'ya ilk bombardımanı düzenledi. Fransa Silahlı Kuvvetler Sözcüsü de 20 uçakla gerçekleştirilen operasyonun Bingazi çevresindeki 100 ile 150 kilometrelik bir alanı kapsadığını söyledi. Fransa Savunma Bakanlığı Sözcüsü Laurent Teisseire, "İlk hedef vuruldu ve imha edildi" dedi.

Saat 21.30’da, yabancı yayın organları, ABD güçlerine ait ilk füzelerin de Libya'yı vurduğunu bildirdi. Füzelerin Akdeniz'deki ABD savaş gemilerinden ateşlendiği belirtildi. 22.30’da ise Tomahawk füzeleri 20 hedefi vurdu haberi verildi. Pentagon adına açıklama yapan Koramiral Bill Gortney, 1 İngiliz denizaltısı ve çok sayıda Amerikan destroyeriyle denizaltılardan atılan 112 Tomahawk füzesinin, kıyı şeridindeki 20 hedefi vurduğunu söyledi.  23.45’te  Libya lideri Muammer Kaddafi, televizyonlara telefon aracılığıyla yaptığı açıklamada, bu operasyonun yeni bir Haçlı Savaşı olduğunu söyleyerek, silah depolarının açılarak, halkın silahlanacağını bildirdi. Kaddafi, yapılan saldırılara karşı koyacakları vaadinde bulundu. Akdeniz ve Afrika'nın "savaş alanına" dönüştüğünü belirten Libya lideri, Afrika ve Latin Amerika halklarından destek istedi.

20 Mart 2011 sabah itibariyle 3'ü B-2, 19 Amerikan savaş uçağı Libya'yı bombalamaya başladı. Uluslararası ajanslar, Kaddafi'nin Libya devlet televizyonuna telefonla bağlanarak, Bingazi'yi vermeyeceğini söylediğini ve "uzun bir savaşa" hazırlıklı olunması gerektiği çağrısı yaptığını bildirdi. Akşam saatlerinde Libya hükümeti, tüm askerlere ateşkes emri verdiklerini açıkladı. Ancak saldırılar devam etti, Pentagon: "Trablus'tan patlama sesleri geliyor. Trablus'ta 2 hava saldırısı oldu." açıklaması yaptı. Saldırıların ardından yine Pentagon’dan "Kaddafi'nin ateşkes açıklamalarına kuşkulu yaklaşıyoruz." açıklaması geldi. Gece saat 00.43’te ise Beyaz Saray Libya'nın ilan ettiği ateşkesi tanımayacağını duyurdu.

Libya’da bu gelişmeler sürerken Japonya’da, nükleer santral tehlike düzeyi arttırıldı. Japonya, nükleer kazaların tehlike potansiyelini ölçen yedi kademeli alarm cetvelinde Fukuşima tesisindeki tehlikenin düzeyini dörtten beşe yükseltti. Beşinci düzey, atmosfere kısıtlı radyasyon salımı olduğu anlamına geliyor.  Diğer yandan, Fukuşima nükleer santrali yakınlarındaki dört bölgede yetiştirilen iki çeşit sebze ve süt satışına yasaklama getirildiği bildirildi. Japon hükümet sözcüsü, normalin üzerinde saptanan radyoaktivite oranı yüzünden iki çeşit yeşil sebze, kakina ve ıspanak ile süt satışına yasaklama getirildiğini belirtti. Fukuşima nükleer santraline 40 kilometre mesafedeki Litatemura köyünün suyunda da normal değerlerin üç katından fazla radyoaktif iyot tespit edildi. Sağlık Bakanlığı, dün alınan su örneklerinde radyoaktif iyot oranının, sınır olan 300 bekerel yerine 965 bekerel olarak ölçüldüğünü belirtti.

Bu gelişmelerin devamında 20 Mart günü haber merkezlerine 2 deprem haberi birden ulaştı. Filipinler’de 6,4, Tayvan’da 5,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Filipinler’deki depremin merkezinin, ülkenin kuzeydoğusundaki Laoag kentine 117 kilometre mesafede denizde olduğu ve depremin yol açmış olabileceği hasara ilişkin henüz bir bilgi bulunmadığı açıklandı. Deprem, başkent Manila’da da hissedildi. Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü’nden İsmail Narag, depremin hasar verebilecek bir büyüklükte olduğunu, bu nedenle kuzeydeki adalardan bilgi almaya çalıştıklarını belirtti.

Bu olayların hepsinin 19 Mart gecesinde ve sonrasında peş peşe olması bir tesadüf mü yoksa tahminler doğru mu çıktı? Bakalım ilerleyen günlerde bizleri daha neler bekliyor.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!