GOOGLE ATLANTİS'İ BULDU MU?


Kimi efsaneler vardır sadece belirli bir bölgede bilinir. Kimi efsaneler vardır tüm dünya tarafından merak edilir. O efsanelerden biri de Atlantis. Her dönem herkesin bulmak istediği kayıp bir kıta ve uygarlığın adıdır Atlantis. Varlığı hiç bir zaman kanıtlanamayan Atlantis, efsane olarak kalmaya devam mı edecek yoksa teknolojinin gelişmesiyle birlikte efsane gerçeğe mi dönüşecek?



Atlantis efsanesinin başlangıcı olarak Eski Yunan düşünürü, matematikçi ve diyalog yazarı Platon'un eserleri gösterilir. Platon'a göre, Atlantis milattan önce 9500'lü yıllarda Atina'yı fethetmeye çalışan ancak başarılı olamayıp bir gecede batan bir uygarlıktır. Bizim daha çok Eflatun adıyla bildiğimiz Platon, milattan önce 427-347 yılları arasında yaşamış. Yani Atlantis'in olduğu iddia edilen dönem ile Platon'un yaşadığı dönem arasında 9 bin yıl gibi büyük bir fark var.

Bu nedenle bazı akademisyenler tarafından Atlantis, Platon'un kendi politik teorilerini anlatmak için yarattığı bir efsane olarak görülür.  Atlantis hikâyesinin amacı belirgin olmasına rağmen, Platon'un eski hikâyelerden ne kadar etkilendiği de ayrı bir tartışma konusudur. Bazı akademisyenler ise Platon'un, Thera yanardağı patlaması ve Troya Savaşı'ndan esinlendiğini savunurlar.

Bir başka kaynağa göre ise Atina'da ders veren Mısırlı bir rahibin anlattıkları Platon'u çok etkilemişti. Mısır'a giderek burada birkaç yıl kalan Platon,  araştırmalar yapmış ve bilgiler topladıktan sonra Atlantis hikâyesini yazmıştı. Platon'a göre, bu kıta çok zengindi ve soylu insanlar tarafından yönetiliyordu. Bir felaket sonucu okyanusun sularına gömülmüştü.

Üstünden 11 bin yıl geçen Atlantis'in varlığı şimdiye kadar tam olarak kanıtlanamadı. Her dönem her milletten birileri kayıp kıta Atlantis'i bulmak için çaba harcadı. Kimi dini kaynaklardan yola çıkarak Atlantis'in izini sürdü, kimi tarihi kitabelerdeki işaretleri çözerek Atlantis'in yerini bulmaya çalıştı.

Edebiyatta, sinemada Atlantis konusu hep alıcı buldu. Kimilerine göreyse Atlantis diye bir yer hiçbir zaman olmadı.  Atlantis, Platon’un ortaya attığı bir hayal ürünüydü. Ancak, teknoloji alanındaki gelişmeler araştırma alanına da yansıdı.

18 Aralık 2009 tarihinde ajanslara düşen bir haber Atlantis meraklılarını heyecanlandırdı. Bir grup denizaltı arkeoloğu, kayıp şehir Atlantis'in bulunduğunu iddia etti. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, isimlerinin açıklanmasını istemeyen bilim adamları, "Karayip adalarına yakın bir bölgede" yaptıkları inceleme sırasında çektikleri fotoğrafları yayımlayarak, görüntülerin açıkça bir yerleşim birimine işaret ettiğini ve bu yerleşim biriminin, hakkında yüzyıllardır pek çok efsanenin dilden dile dolaştığı Atlantis adası olduğunu açıkladı.

Ancak İngiliz Daily Mail Gazetesi'nin verdiği haberin devamı gelmedi. Atlantis'i bulduklarını iddia eden bilim adamlarından bir daha ses çıkmadı. Atlantis'le ilgili geçtiğimiz günlerde yansıyan bir haber yine merak uyandırdı.

Bu kez Google Ocean programında, Atlantik Okyanusu’nun ortalarındaki bir deniz yatağında kayıp şehir Atlantis’in bulunduğu iddia edildi ve haber fotoğraflarla da desteklendi. Programdaki görüntülerde, Atlantis Okyanusu’nda daha önce fark edilmeyen bir yapılaşmanın izlerine rastlandı.

Söz konusu “şehirleşme benzeri yapılar” yaklaşık olarak Galler büyüklüğünde. Dikdörtgen şeklindeki alan, Kanarya Adaları yakınındaki Batı Afrika kıyılarının 1000 kilometre açığında kalıyor.


Programda, “31 15'15.53N 24 15'30.53W” koordinatlarında bulunan görüntüler, tepeden bakılan bir şehir izlenimi veriyor.

New York State Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Dr. Charles Orser, İngiliz The Sun gazetesine yaptığı açıklamada, Google Ocean programında rastlanan görüntülerin çok etkileyici olduğunu belirtti.

Orser, “Programda belirtilen koordinatlar, kayıp şehir Atlantis’in bulunduğu iddia edilen bölgelerin başında geliyor. Sadece coğrafi bir oluşum olduğu ortaya çıksa bile, kesinlikle yakından bakılmayı hak ediyor” dedi.

Hayatımıza her alanda giren teknoloji bakalım 11 bin yıllık bir efsanenin gerçek olduğunu kanıtlayabilecek mi?

Comments

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Seçil Öztürk, Esrarengiz. Esrarengiz said: Google, Atlantis'i buldu mu? http://esrarengiz.tv/?p=526 [...]

    ReplyDelete
  2. bu konuyu bende google earth ile verilen koordinatlar da buldum yeri hemde filminide çektim. Evet ! Atlantis ve Mu şehirleri bencede daha önceleri vardılar bunlar Efsane felan değil. Benim kafamın almadığı bir şey ,dünyadaki her şey gözünün önünde ceryan ediyor ama kimse bakmasını beceremediği için her olayı GİZEMLİ gibi bakıyor. Okumuyor insanlarımız doğal olarak bilmedikleri konularda onalra yabancı geliyor ve gizemli diyorlar. Şayet gizemleri çözmek istiyorsanız Tüm din kitaplarını , Kuran-ı Kerim ,İncil,Tevrat ve Zebur'u ALLAH için açıp okuyun, bakın içinde bu olayların tamamını ve koordinatları dahi bulacaksınız. Bilim adamların bir çoğu bunu yapmaktalar Ama maalesef insanları sözlerine inandırmak için bir çoğu sanki kendileri keşfetmiş gibi ortaya kuramalr atıyor olayalrı daha gizemli hale getirip insanın dikkatlerini üzerlerine çekiyorlar.

    Ben adımın Yılmaz olduğu gibi eminim Nasa da diğer araştırma işi ile ilgili bilim adamları da keşiflerin ve teknolojilerinin de bu denli gitmesin altındaki tek neden Din kitaplarını okuyup çözümlerini içinden çıkartmış olmalarıdır. Çünkü bende yılarca 4 kitabı okudum ve araştırdım içinde Atlantis dahil bir çok hatta atlantis'den bile daha eski uygarlıkların varlığından söz ettiklerini gördüm.
    Okuyun ! Okuduğunuzu Anlayın, Anlamak için okuyun.! aksi durumda çözüme ulaşmazsınız. Sırf kendinizi tatmin için okumayın , okuduklarınızın ne anlama geldiğini çözümleyin kafa yorun ki iddia olmasın gerçekleri siz keşfedin.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!