TARİHİ CAMİDE ESRARENGİZ OLAY!


İstanbul Cihangir'deki 16. yüzyıldan kalma tarihi İlyas Çelebi Cami'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan esrarengiz bir olay, hem müftülüğü hem  de polisi alarma geçirdi. Peki cami imamını korkutan bu olay neydi? İşte esrarengiz olayın ayrıntıları :

Kimliği belirsiz iki kişi, yaklaşık bir hafta boyunca her vakitte camiye gelerek cemaatle birlikte namaz kıldı.

Bir ikindi vakti kılınan namaz sonunda uzun uzun dua eden meçhul kişiler, herkes çıktıktan sonra cami imamı Ömer Aykan'a yaklaşarak artık beklenen vaktin geldiğini söylediler.

İmama büyük bir sır açıklayacaklarını belirten iki kişi, camiye adını veren İlyas Çelebi Hazretleri'ni  rüyada gördüklerini ve onun kendilerinden bir istekte bulunduğunu belirttiler.

İlyas Çelebi'nin rüya yoluyla  kendilerine camide  emanetleri olduğunu söylediğini belirten iki kişi, emanetleri alarak yerine ulaştıracaklarını vurguladılar.

Camide bir kılıç ve bir sanduka olduğunu söyleyen iki kişi, imamdan bunları kendilerine vermesini istediler. Cami imamı Ömer Aykan'ın  kılıç ve sanduka olmadığını söylemesine rağmen, esrarengiz kişiler cami içinde ve bahçesinde arama yaptılar.

Camide bir süre daha kalan ve aradıklarını bulamayan esrarengiz kişiler, sokağa çıkarak kayboldular ve bir daha camiye gelmediler.

Yaşadığı olay karşısında korkuya kapılan cami imamı Ömer Aykan, durumu önce müftülüğe ardından polise bildirdi.

Müftülük ve polis yetkilileri, camilerden tarihi eserleri çalmak isteyen kişilerin böyle bir yola başvurmuş olabileceğini belirterek cami imamlarından dikkatli olmalarını istediler.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!