Nedir bu Masonların İslamiyete ilgisi?

Önce gazetelerde çıkan haberi gördüm. “İngilizler Müslüman oluyor” diyordu haber.

Faith Matters isimli İngiliz vakfının araştırmasına göre İngiltere'de son on yılda İslamiyete geçenlerin sayısı bir önceki on yıla göre iki kat artmış ve 100.000'i bulmuş. Times da yer alan habere göre Müslüman olan İngilizlerin yaş ortalaması 27 ve asıl ilginci Müslüman olanların üçte ikisi kadın.

Müslüman olan İngiliz kadınlar hemen başörtüsü takmaya başlıyorlarmış.

Şaşırtıcı değil mi?

Acaba İngiltere’de bilmediğimiz bir mahalle baskısı mı var? Birileri henüz 20’li yaşlarında olan genç kızlara Müslüman olacaksın diye baskı mı yapıyor?

Ben oldum olası bırakın İngilizlerin Müslüman olmasını, Müslüman dünya ile ilgilenmesinden kuşku duyarım.

İngilizlerin 1600’lü yıllarda Türk kökenli Babür İmparatorluğu’nun hakim olduğu Hindistan’a gösterdikleri alakanın bugün nereye geldiğini bilenlerdenim. İngiliz Doğu Hindistan Kumpanyası’nın nasıl bir kolonyal anlayışla Hindistan’dan Müslümanları koparttığını ve Müslümanları kullanarak elde ettiği ticari imtiyaz ile giderek Hindistan’a nasıl sahip olduğu nedense hep unutturulur.

Benim gibi birkaç hınzır bunu unutmadığı için de İngilizlerin el attığı her Müslüman işine kuşkuyla bakarım.

Daha ben bu haberin önü arkası nedir diye beklerken asıl haber Esrarengiz.TV’den patladı.

Tam yılın son günü, herkes yılbaşı gecesine hazırlandığı sırada Esrarengiz.TV “Süper Masonluğun kökeni İslam mı?” diye sormasın mı?  İşte orda bittim.

İlk aklıma gelen yılbaşı kutlamalarına karşı olan Müslüman kesime şirin görünme gayreti oldu. Ama hemen bu fikirden uzaklaştım.

Bu fikirden uzaklaşmamın en önemli nedeni Masonların en üst grubuna girerken edilen şu yemindi:

“Kuran’ın üzerine el basarak yemin ederim ki burada yaşananla ilgili hiç bir şeyi ifşa etmeyeceğim. Atalarımızın, Muhammed’in ve müslümanların tanrısı Yüce Allah beni destekle. Yoldan çıkmama engel ol. Amin.”

Kendileri Müslüman olmadıkları halde bu zevat neden Kur’an’ın üzerine el basarak yemin eder ve neden Muhammed’in ve Müslümanların Yüce Allah’ından destek ister?

Esrarengiz değil mi?

Evet çok esrarengiz.

Ancak o yemin edilen ve üstat düzeyinde yani 33. dereceden sonrakilerin girebildiği “Shriners” (Tapınakçılar) olarak adlandırılan bu mason grubunun kuruluş tarihi bana hiç esrarengiz gelmedi. 1870.

1870’ten sonra Osmanlı coğrafyasında ne olduğunu şöyle bir hayal edelim?

O Masonlar değilmiydi bizim genç, heyecanlı Yeni Osmanlıları kullanarak Batının dayattığı modernleşme hareketlerine karşı çıkan Abdülaziz’i tahttan indirip, öldürten?

Daha sonra II. Abdülhamid’e ilan ettirdikleri Anayasa bizim eserimizdir diye yazan onların locaları değil mi?

Abdülhamid, Anayasayı kaldırıp, Meclis-i Mebusan’ı kapatınca bu defa Ermenileri ve Kürtleri bir birlerine karşı kışkırtan yine o localar değil miydi?

Ya Arabistan’da dolaşan Lawrens kimdi, hangi Loca’ya bağlıydı acaba?

1870’de kurulan ve İslamın sembolleri ile yola çıkan Mason Locası, Osmanlı İmparatorluğunu dağıttığı gibi, İslam coğrafyasının sahip olduğu petrole de el koydu.

Gelelim İngilizlerin Müslüman olmasına.

Mason teşkilatlarına sadece erkekler üye kabul ediliyor.

O erkekler işlerini gördüler. Şimdi iş kadınlara mı düştü acaba? Müslüman olup başörtüsü takan 75 bin İngiliz kadını ne yapacak? İngiltere’de özgürce yaşayıp İslam dinini tebliğ etmeye devam mı edecekler?

Asıl esrarengiz iş bunu bulup ortaya çıkarmak.

Hadi ne duruyorsun Esrarengiz.Tv? Bul çıkar şu işin büyüsünü, sırrını, esrarını.

YAZARIN DAHA ÖNCEKİ YAZILARI:

Nasıl bulaştım?

Comments

  1. evet çok enteresan bencede haklılık payınız var tabiki tabiki şephe ile yaklaşılmalı
    fakat bana öyle geliyorki insanların kalbine kimse inemez ve hukmedemiz
    allah kalplerine bir ışık vermiş olabilir hidayetin nereden ve nasıl geleceği belli olmuyor
    şu gerceğide belirtmeliyikmi ASLINDA hem museviliğin hemde iseviliğin hükmünü kaybetiğini bu iki kitabında değişime ugradığını bildiklerinden dirki hiç değişmeden günümüze gelen bu hakiki dini benimsemiş olmalıldırlar bu din ise hakiki din islamdır
    DEĞİŞMEYEN TEK DİN İSLAMİYETTİR DİN İSTEYENLER GERÇEĞİ İSLAMDA BULACAKLARDIR VESSELAM

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!