GÖLDEKİ DEFİNEYİ KORUYAN GİZEMLİ GÜÇ!!!


Tokat’a bağlı köylerden Kızıldere köyünde yıllardır dillerde dolaşan bir rivayet var. Köyün içerisindeki gölün ortasında bir adacık bulunmakta, bu nedenle göle Adalıgöl deniyor. 300 yıllık bir geçmişi olan köyde uzun zamandır bilinen şey adacığın altında büyük bir define olduğu ama kimse bu defineye yaklaşamıyor. Neden mi?

Bu bilgi ilk duyulduğunda önce köy halkından bu defineye ulaşmak isteyenler adacığa çıkıp hazineyi bulmaya çalışmışlar ancak kazmayı kaldırıp vuracakları sırada görünmeyen bir güç onları engellemiş. Söylenti gitgide yayılmış her deneyen aynı şeyle karşılaşmış. Gece deneyenler içerisinde tuhaf sesler duyduklarını söyleyenler dahi olmuş. Bir süre sonra köy halkı korkup define arama işine son vermişler.

Sonrasında define avcıları pek çok kez hazine bulmak umuduyla köye gelmiş ancak benzer olaylar onların da başına gelince adacığa kazma vuramadan elleri boş dönmüşler. Hatta bazılarının kaçarak uzaklaştıkları bile söyleniyor.


Bu esrarengiz olaylardan sonra define arama amacıyla köye gelen olmamış. Köy halkı da göldeki adacığın gizemli tarafını unutmayı tercih etmiş. Göl kenarı günümüzde köy şenliklerine, köy halkının pikniklerine ev sahipliği yaparken, adacık da bu eğlencelere manzarasıyla eşlik ediyor.

Herşeye rağmen köy halkı gölün ortasında bulunan adacığın altında define olduğundan emin, onların inancına göre ilahi bir güç bu hazineyi koruyor. Ama neyin ya da kimin, nasıl koruduğuna kimse bir anlam veremiyor. Kimbilir belki de hazine, asıl sahibinin gelip onu bulmasını bekliyordur.

Comments

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Seçil Öztürk, Esrarengiz. Esrarengiz said: Göldeki Defineyi Koruyan Gizemli Güç. http://esrarengiz.tv/?p=272 [...]

    ReplyDelete
  2. yalancıya bişey yapmıyolar nede olsa arkadaş eger hazine bnm olcaksa devletle noter huzurunda anlaşma yapayım bn açayım orayı

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!