DEPREMDE HAYAT KURTARAN ESRARENGİZ KADIN!!!



17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi ülke olarak hepimizi derinden etkiledi. Yıkılan binalar, yaşanan acılar, toplumda büyük yaralar açtı. Depremin ardından anlatılanlar ise söylenti boyutundan çıkıp efsaneye dönüştü. Anlatılanlar gerçekten yaşanmış mıydı yoksa birileri yaşadıkları travmanın etkisiyle hayal mi görmüştü? İşte Adapazarı'nda hala dilden dile dolaşan ve herkesin gerçek olduğuna inandığı bir olay :


17 Ağustos gecesi Adapazarı'nda yaşlı bir teyze, gece yarısından sonra ana caddedeki apartmanlardan birinin zillerini çalmaya başlamış. Kimse kadına kapıyı açmamış, hatta uyandırdıkları için camı açan bağırıp çağırmış.


Üst katlardan bir adam, "Gecenin bu saatinde ne istiyosun teyze?" diye sormuş. Kadın, "Karnım aç oğlum. Bir parça ekmek var mı?" deyince adam, "Yok, yok. Allah Allah, gecenin bu saatinde ne bu yahu?" demiş. Yatağa döndüğünde karısı, yaşlı kadının aç olduğunu öğrenince, "Keşke verseydik" demiş.

Teyze zillere basmaya devam etmiş. En üst katta yeni evli bir çift oturuyormuş. Kadının ne istediğini öğrenince kapıyı açıp yukarı çağırmışlar. Evin hanımı, hemen yiyecek bir'şeyler hazırlamış. Kadına eşlik edip beraberce yemişler.
Yemek bitince kadıncağız, "İçimde bir huzursuzluk var. Biran evvel dışarı çıkalım" diye yalvarmaya başlamış. Genç çift, sırf kadını kırmamak için sokağa inmiş. Daha dışarı adım atar atmaz da her yan sallanmaya başlamış. Depremde apartman yerle bir olmuş.

O binada oturanlardan sadece yeni evliler ve kocasına, "Keşke yemek verseydik" diyen kadın ölümden kurtulmuş. Onu da 3 gün sonra enkazın altından çıkarmışlar.
Bu olay depremin üstünden yıllar geçmesine rağmen halk arasında hala dilden dile dolaşıyor.


Ne dersiniz gerçek olabilir mi ?

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!