MASONLUK İSLAMİYETTEN Mİ ETKİLENDİ?


"Kuran'ın üzerine el basarak yemin ederim ki burada yaşananla ilgili hiç bir şeyi ifşa etmeyeceğim. Atalarımızın, Muhammed'in ve müslümanların tanrısı Yüce Allah beni destekle. Yoldan çıkmama engel ol. Amin."


Yukarıdaki sözler masonluğun en üst aşamalarından birine girişte kullanılan yeminde geçiyor.


Tapınakçılar'ın törenlerinde okudukları bir dua


Evet ABD'de 1870 yılında kurulan ve kendilerini "Shriners" (Tapınakçılar) olarak nitelendiren bu mason grubuna, ancak üstat düzeyinde (birkaç yıl öncesine kadar 33. dereceden aşağısı alınmıyordu) masonlar kabul ediliyor.

Bu süper mason grubunda kimler yok ki... ABD Başkanlarından (Franklin Roosevelt, Henry Truman, Gerald Ford, Ronald Reagen bunlardan birkaçı) tutun da FBI'ın kurucusu J. Edgar Hoover'a, aya ilk ayak basan astronotlardan Edwin Aldrin'e, sinemanın efasene isimlerinden Clark Gable ve John Wayne'e birçok ünlü ve de etkili isim bu mason grubunun üyesi.

ABD'nin hemen hemen her köşesinde örgütlenen Tapınakçılar (birçok kaynakta Tapınak Şovalyeleri'nin devamı oldukları yazılıp çiziliyor), tapınaklarını Mekke, Medine, Kerbela, Nur vb. isimlerle anıyorlar. Tapınakların tamamında yapılan törenler kıbleye (Mekke'ye) dönülerek yapılıyor. Tapınakçılar birbirlerini "Selamün Aleyküm" diye selamlıyorlar ve de başlarında üzerinde ay yıldız bulunan kırmızı fesleriyle tanınıyorlar.


Tapınakçılar'ın bir töreni


Müzik dünyasının ünlü isimlerinden Justin Timberlake de, Tapınakçılar'a verdiği destekle biliniyor.

Ha unutmadan, Dan Brown dahil birçok yazarın kitabına konu olan ABD dolarının üzerindeki piramit de (Dünyayı yönettiğine inanılan İlluminati örgütünün simgesi olarak kabul ediliyor) Tapınakçıların üstatlarından 32. ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt'in tasarrufu.


Şimdi bu bilgilerden sonra şu soruya yanıt verilmesi gerekiyor:

Süper masonluğun kökeninde İslamiyet mi var?

Haydi bakalım kolay gelsin...

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!