2012'YE BİR İKİ!


21 Aralık 2012... Bu tarih insanlığın üzerine kabus gibi çöktü. Bu tarihte dünyanın sonu mu gelecek? Bu tarihe uzanan zaman kısaldıkça "kıyamet" senaryoları iyici ayyuka çıktı. İşte o tarihin arkasında yatan esrarengiz kilometre taşları:


Kıyamet senaryolarının kaynağı, şimdi Meksika sınırları içinde kalan Maya uygarlığının 2500 yıl önce oluşturduğu gizemli takvim ve kriptoyu andıran tabletler. Gizemli takvimi çözen Amerikalı ünlü astro fizikçi Coterelli’nin yaptığı hesaplara göre,

Maya takvimi 2012 yılında sona eriyor.

Tabletlerde, 2012 için "zamanların sonu" kavramı kullanıyor. Bu tarihte dünyanın son çağına gireceği ancak bunun büyük bir tufandan sonra olacağı yazılı.

Maya takvimine göre, dünya daha önce dört çağ geçirdi, beşinci çağ ise 2012’de bitiyor. İşte bu tespit, Maya takvimini tüm dünyada tartışılır hale getirdi. Çünkü dünyanın daha önce dört kez kutupsal kayma geçirdiği bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

Bazı bilim adamları, tufanla gelecek yeni çağın ipuçlarının iklim değişikliğiyle kendini gösterdiğini öne sürüyor. Buzullarda erime, iklim değişiklikleriyle beraber gelen sel baskınları dünyanın manyetik alanındaki değişmelerin göstergesi sayılıyor.

Asıl ürkütücü gerçek ise mayaların kehanetine benzer kehanetlere, dünyanın birçok yerinde rastlanmış olması. Mayalarla aynı dönemde Ortadoğu’da uygarlık kuran Sümer takvimide 2012’de bitiyor.

Bir diğer iddia ise 2012’de Marduk adı verilen bir gezegenin dünyanın yakınından geçecek olması. Marduk gezegenin çekim gücüne girecek dünyada, denizler kabaracak, birçok şehir sular altında kalacak. İddialara göre kısa adı NASA olan Amerikan Uzay Araştırmaları Merkezi, Marduk gezegenin geleceğini biliyor ama dünyada kaos çıkmaması için gerçeği açıklamıyor.

21 aralık 2012’de gerçekten dünyanın sonu gelecek mi? Bu sorunun yanıtını vermek için o zamanı beklemek gerekecek.

2012'ye astroloji alanından bakanların birçoğuna göre ise Maya takvimindeki zamanların sonu kavramı yok oluş anlamında bir son değil fiziksel ve ruhsal bir değişim.

Dünyada, Balık burcu çağı bitecek ve Kova burcu çağı başlayacak. Bilgeliği temsil eden Kova burcunun başlamasıyla 2012 yılı insanlığın yükselişinin başlangıcı olacak.

Bazı astrologlara göre, Maya ve Sümer takviminin 2012'de bitiyor olması ve anlatımlar sembolik.

Spiritüel açıdan 2012 kehanetlerini yorumlayanlara göre ise sembolik olarak zamanların sonu demek yeni bir zamanın da başlangıcı demek anlamına geliyor.Çünkü her son bir başlangıçtır tıpkı ölüm ve doğum gibi. Dünyanın yok oluşu değil, ruhsal değişim söz konusu.

Evet, olayın özü bu...

Bekleyeceğiz ve göreceğiz...

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!